DOLAR 32,3841 0.18%
EURO 34,9961 -0.26%
ALTIN 2.324,430,23
BITCOIN 2265534-0,83%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kadem’den ‘Israrlı Takip’ Semineri

Kadem’den ‘Israrlı Takip’ Semineri

ABONE OL
29 Kasım 2022 11:34
Kadem’den ‘Israrlı Takip’ Semineri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KADEM kadına yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalık oluşturmak için” Israrlı Takip “konusunun işlendiği eğitim semineri düzenledi.

KADEM, bu yıl 25 Kasım haftasında kadına yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalık oluşturmak için “Israrlı Takip”konusunu işliyor. Bu kapsamda İTSO konferans salonunda İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun müftülüğü, Hatay Barosu ve Sosyal Hizmetler işbirliği ile “Güven toplumunun inşaası için şiddetin anatomisi ve çözüm yolları” konulu eğitim semineri gerçekleştirildi. iskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek Emniyet Müdürü Nevzat Güneş İlçe Müftüsü Osman Şekerci Sosyal hizmetler müdürü Yılmaz Balaman Stk temsilcileri, muhtarlar ve bir çok davetlinin katıldığı seminer büyük ilgi gördü. KADEM Hatay temsilcisi Selma Tunç yaptığı konuşmada Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), in 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında hazırladığı kampanyada bu kez “Israrlı takip şiddet türüdür ve suçtur” mesajına yer verdiğine dikkat çekti. Selma Tunç konuşmasında kampanyayı önceki yıllarda olduğu gibi zorunlu yayın kapsamındaki bir kamu spotu ile başlattı. ‘’Israrlı takip bir şiddet türüdür ve suçtur’’ mesajının verildiği kamu spotunda, ısrarlı takibin bu yıl, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda 
suç olarak kabul edildiği hatırlatılıyor ve bu konuda toplumda bir farkındalık yaratmak hedefleniyor” dedi.

Güven toplumunun inşaası için şiddetin anatomisi ve çözüm yolları konulu eğitim seminerinde sırası ile Adalet Bakanlığı adli destek mağdur hizmetleri müdürü Cebrail Sünbül, Hatay barosu avukatlarından Av Nihal Mercanoğlu ve İskenderun Müftüsü Osman Şekerci seminerde kendi alanları ile ilgili önemli bilgiler aktardılar.

Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.