DOLAR 32,5211 0.2%
EURO 34,5874 0.07%
ALTIN 2.492,490,26
BITCOIN 20757981,92%
Hatay
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kadın İhlalleri İnsan Hakları Suçudur

Kadın İhlalleri İnsan Hakları Suçudur

ABONE OL
2 Aralık 2021 09:43
Kadın İhlalleri İnsan Hakları Suçudur
0

BEĞENDİM

ABONE OL

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması yapan Antakya Soroptimist Kulübü, kadına yönelik şiddet ve ihlallerin insan hakları suçu olduğuna dikkat çekerek, kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nda açıklama yapan Antakya Soroptimist Kulübü Başkanı Sonay Bayraktar, birincil misyonun kadın ve kız çocuklarının toplumsal statüsünü her platformda yükseltmek, yaşamlarını daha iyiye taşımak ve haklarını her alanda savunmak olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’de ilk Soroptimist Kulübü’nün kurulduğu 1948 yılından bu yana, yani 73 yıldır Türkiye Soroptimistleri bu amaçla çalışmaktadır ve çalışmaya devam edecektir. Son dönemde olağanüstü artan kadına yönelik şiddet olaylarına karşı duruşumuzu bildiren federasyon basın bildirisini sizlerle paylaşmak isteriz” dedi.

Kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan cinsiyete dayalı ayrımcılık ve şiddet içeren her türlü tutum ve davranışın, kadına yönelik şiddet olduğunun altını çizen Bayraktar, kadına yönelik şiddetin; herhangi bir siyasi veya ekonomik sistemle sınırlı olmadığını, kadın hakları ihlallerinin de her coğrafyadaki toplumlarda yaygın olan, sınır ve sınıf tanımayan bir suç olduğuna dikkat çekti.

Temelinde toplumsal cinsiyet eşitsizliği yatan bu durumların, bir insan hakkı ihlali olmasının yanı sıra sosyal ve ekonomik kalkınmaya da engel olduğunu işaret eden Bayraktar, açıklamasında şu görüşleri de sıraladı: “Öte yandan şiddet öğrenilen bir davranış niteliği taşır. Dolayısıyla şiddet aile bireylerinden başlamak üzere evle sınırlı kalmaz ve topluma yayılarak suça eğilimi arttırır. Bu anlamda kadına yönelik şiddet, sadece kadın sorunu değil bir insan hakları sorunudur. Toplum tümünü etkileyen bu sorun karşısında sessiz kalınmamalı ve çözümüne yönelik köklü, gerçekçi yaptırımlar içeren çalışmalar yapılmalı ve sorun ile çok taraflı olarak mücadele edilmelidir.

Ülkemizde ise maalesef kadınlarımız cinsiyetlerinden dolayı ayrımcılığa uğramakta, şiddet görmekte, özgürlük ve hak mücadelelerinde çok büyük bedeller ödemektedir. Bu bedeller bazen canları olmaktadır. Bu noktada, kadınların her türlü şiddetten korunması, kadınlara yönelik şiddetin faillerinin kovuşturulması., yargılanması ve cezalandırılması için hazırlamış olan yasaların ve sözleşmelerin uygulamalarının takipçisiyiz.”

Kadına yönelik şiddetle mücadelede elde ettikleri kazanımları ile ihlal edilecek ve ortadan kaldıracak düzenleme ve değişikliklerin karşısında olmaya devam edeceklerini belirten Bayraktar, kadınların hak ettikleri şekilde daha adil, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmelerini dileyerek, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Başkan Yardımcısı Eşref Taner Özkaya ve destek veren yöneticilere teşekkür etti. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.