DOLAR 32,5749 0.1%
EURO 35,0130 0.51%
ALTIN 2.429,900,30
BITCOIN 2091976-3,82%
Hatay
20°

KAPALI

12:38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe

KADINA ŞİDDETE HAYIR!

ABONE OL
26 Kasım 2022 15:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün 25 Kasım’dı, dün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günüydü.

Ülkemiz dâhil dünya genelinde kadına yönelik şiddet artmaya devam ediyor. Şiddet Psikolojik ve fiziki olarak yansırken maalesef ki kadın ölümlerine kadar uzanabiliyor. Dün ülke genelinde birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin kadın kolları günün anlamı ve önemi için basın açıklaması gerçekleştirdi. Tüm bu yapılan basın açıklamaları dünde kaldı ve bitti herkes normal hayatına devam etti. Ülkemizde kadına şiddet ve kadın cinayetleri için artık somut adımların atılması söylemlerden çıkarılıp hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Tüm bunlar olurken neden 25 Kasım’ın seçildiği ve mücadele günü olarak anıldığını paylaşmak istiyorum. 25 Kasım günü 1999 yılında BM Genel Kurulu’nda Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edildi. Bugünün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde meydana gelen bir olaya dayanmaktadır. Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo’ya karşıtlığıyla bilinen Mirabal Kardeşler adlı üç kız kardeş, Trujillo’nun: “Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler” şeklinde yaptığı açıklamadan günler sonra boğazlanıp dövülerek vahşice öldürüldüler. İşte o günden bu güne kadar her 25 Kasım’da kadınların sesi olmak için birçok açıklama ile etkinlik düzenlenmektedir. Umarım ilerleyen zamanda artık Kadın’a şiddet diye bir şeyi duymak zorunda kalmayacağımız günlerimiz olur ama ilk başta elbette bu iş siyasilere düşmektedir en başta da kadın siyasetçilere büyük görev düşmektedir. Kadınlara, Hayvanlara ve İnsanlara şiddetin yaşattırılmadığı bir dünya dileği ile…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.