DOLAR 32,3779 0.18%
EURO 35,0252 -0.21%
ALTIN 2.324,560,23
BITCOIN 2257774-0,98%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kadına Yönelik Şiddetin Bitirilmesi Hayati Derecede Önemli

Kadına Yönelik Şiddetin Bitirilmesi Hayati Derecede Önemli

ABONE OL
26 Kasım 2021 13:13
Kadına Yönelik Şiddetin Bitirilmesi Hayati Derecede Önemli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

25 Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)  ve Chance to Change işbirliği ile basın açıklaması yapılıp, gökyüzüne turuncu balon bırakıldı.

ATSO binasında gerçekleşen etkinlikle basın açıklaması yapan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, “Birleşmiş Milletler, 17 Aralık 1999 tarihinde, 25 Kasım’ı Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etmiştir. Chance to Change ile Kadına Yönelik Şiddete Farkındalık yaratmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi.

Toplumu, aileyi oluşturan iki temel varlık kadın ve erkektir. Ancak bugünün konusu çoğu zaman egemen güç olarak kabul gören erkek değil; her zaman tartışılan kadın ve kadının rolü olduğunu ifade eden Çinçin, “Dünyanın birçok ülkesinden farklı kültür ve inançlara sahip, toplumun farklı tabakalarına mensup insanlar olarak, ortak meselemiz, kadını ve kadının statüsünü, kadının ilerlemesini ve Kadına Yönelik Şiddete farkındalık yaratmak üzere burada bulunmaktayız.​​

Zira kadının ilerlemesi toplumsal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın meselesi değildir. Kadın meselesi, aynı zamanda demokratik, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yoludur. Bu mesele, sosyo-kültürel kalkınmanın da önkoşuludur. Bunu başaran toplumlar refahın, kalkınmanın ve adaletin de sahibi olurlar.​ Daha insan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için, kadının etkinlik alanının güçlendirilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda fırsat ve olanaklardan eşit, adil bir biçimde yararlanması son derece önemlidir.

Kadına yönelik şiddetin bitirilmesi hayati derecede önemlidir ve şiddetin bitirilmesi hepimizin sorumluluğudur “ açıklamasında bulundu.

TURUNCU BALONLAR GÖZYÜZÜNE BIRAKILDI

Basın açıklamasının ardından Başkan Hikmet Çinçin ve ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Kadınlarla birlikte turuncu balonları gökyüzüne bıraktılar. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.