DOLAR 32,4094 0.23%
EURO 35,1051 -0.1%
ALTIN 2.324,060,22
BITCOIN 22957852,85%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KADINLAR GÜNÜ BİR GÜNLÜK MÜ?

ABONE OL
12 Mart 2022 12:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu hafta içerisinde Dünya Emekçi Kadınlar Gününü andık ve kutladık. Evet, O günün öncesinde ve gününde onlarca paylaşım yapıldı, onlarca basın açıklaması gerçekleştirildi. Birçok anma programı düzenlendi birçok çalışma yapıldı.

Çoğu işletme, banka, kurum ve iş yeri kendi bünyesinde çalışan kadınlara çiçek verdi gününü kutladı eşitlik naraları attı. Eee peki sonra ne oldu? Dünya Emekçi Kadınlar Günü bitti tamam, ertesi günler ne yapıldı? Ne mi yapıldı? Herkes eski günlerine geri döndü, yani kadının dışlandığı, ezildiği, ötekileştirildiği o normal ülke normalleri içerisinde olan günlere döndü. Kendimizi kandırmayalım kolay kolay bu konuda düzelmeyiz düzelemeyiz, en büyük hata ailelerde anne babalarda. Çocuğunuzu daha ilk yıllardan itibaren kız kardeşe, anneye, eşe, dışarda ki kadınlara karşı bilinçli, bilgili ve eşitlik anlamında yetiştirmeniz gerekiyor bu şekilde küçük yaşlardan eğitim verilmediği sürece maalesef ne kadına değer ne kadına eşitlik nede kadına şiddetle beraber cinayetler azalır. Günümüzde en çokta rastlanan sorunlardan bir tanesi çalışan kadınların yaşadığı psikolojik baskılardır. Kadın çalışır çalışacakta baba evinde veya eşinin evinde babasından, eşinden gelecek parayı beklemeyecektir, ekonomik özgürlüğünü kazanacak ki kimseye muhtaç olmayacak.

Bu anlamda olan ve çalışan güçlü kadınlar maalesef iş yerlerinde ciddi derecede psikolojik şiddete maruz kalıyor, iş yerinde ki cinsiyet ayrımından kaynaklanan maddi ve manevi eşitsizlikle beraber, baskılar yer alıyor. Ülke olarak bu konularda ciddi manada gerideyiz ve eğitilmeye ihtiyacımız var kimse kusura bakmasın ama tekrardan ifade etmek istiyorum eğitilmeye ihtiyacımız var. İlk iş kendimizi eğitmemizden başlamamız gerekiyor, kadınlarında gerektiğinde iş hayatımızda, gerektiğinde duygusal hayatımızda, gerektiğinde sosyal hayatımızda olduğunu bilmemiz gerekiyor. Herkese güçlü ve kendi ayakları üstünde duran kadın lazım, herkes hayatında böyle bir insana ihtiyaç duyar, hayatınızda eğer güçlü bir kadın varsa sizin gücünüze güç katar, sizi yönlendirir ve çoğu zaman size sırt çıkar hayatınızı özelleştirir güzelleştirir. Sizi bilmem ama ben şahsen bu konuda gayet şanslı olduğumu düşünüyorum…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.