DOLAR 32,6045 0.38%
EURO 34,7732 0.01%
ALTIN 2.497,860,56
BITCOIN 20223970,90%
Hatay
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

KADRO YENİ SEZONA YETERLİ Mİ?

ABONE OL
29 Temmuz 2021 16:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Merhaba; Hatay Asi Gazetesi okuyucuları bu haftaki konumuz, şehrimizi Süper Lig’de temsil eden Atakaş Hatayspor ve yeni dönem öncesi kadrosu.
Bildiğiniz gibi geçen sezon sert, çekişmeli ve uzun bir futbol dönemi vardı, o dönemde karşılaşmalara saha, seyirci ve tecrübeden yoksun şekilde çıkan Hatayspor gayet iyi ve başarılı şekilde bitirmeyi başardı. Başarılı sonuç aldı almasına da elinde ki çoğu futbolcuyu tutamadı. Geçen sezonun flaş isimlerini rakiplerine kaptıran bordo-beyazlılar yeni sezon öncesi transfer atağına kalktı. Takıma 15 oyuncu transfer eden güney ekibi, 15 futbolcuyla da yollarını ayırdı. Takımın kilit oyuncularından Akintola, Pablo Santos, Rayane Aabid, Selim Ilgaz ve takımın emektarı-kaptanı Mesut’u elinde tutamadı. Yaşanan bu ayrılıklar hem takım içinde bir boşluğa neden oldu hem de taraftarda da bir tedirginlik yaşattı. Haklı olarak taraftar Süper Lig’deki ilk yılda bu kadar kaliteli futbolcuların takıma kazandırdığı ambiyans ve başarının yok olmasından korkuyor ve yönetime bir sezon dahi olsa kadro korunup üstüne eksik bölgelere ilave oyuncu edilemez miydi sorusunu soruyor. Taraftar haklı, ilk yıldaki başarınızın mimarlarından olan futbolcular tutulmalıydı takımda. Hatayspor risk almamalıydı, hadi satıldı, yollandı. Oyuncuları ligdeki rakiplerinize vermek en büyük hatalardan biridir. Tabi ki yerlerine başka oyuncular alındı ama oyuncuların yeni takıma yeni şehre yeni ekibe uyumunu da göz ardı etmemek lazım. Kadro şuan itibariyle kâğıt üzerinde yeterli görünse de sahaya döndüğünde aynı durumu yansıtmayacağını tahmin ediyorum ve bunun zaman alacağını düşünüyorum. Şu ana kadar ki yönetimin tek hatası takımı sabit tutmamak, ilk yılın sonunda takımı dağıtmak oldu. İlerleyen dönemlerde bunun oyuna sahaya yedek kulübesine yönetime taraftara nasıl yansıyacağını göreceğiz…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.