DOLAR 32,5571 0.15%
EURO 34,9695 -0.17%
ALTIN 2.438,400,11
BITCOIN 21044440,57%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

Kapitalizm, alıcı bulanı üretir!

ABONE OL
29 Haziran 2022 14:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden komedyen Cem Yılmaz’ı hedef alarak, ‘Netflix’te küfür ve en seviyesiz esprilerin yer aldığı, şarlatanlıktan öte bir meziyeti olmayan sözde komedyenlerin rol aldığı diziler artık haddini aşmıştır” dedi.

Bahçeli, açıkça ahlak çürümesinin suçlusu olarak Cem Yılmaz ve Netflix’i göstermiştir. Peki, Cem Yılmaz kimdir? Netflix nedir?

Cem yılmaz; Türk karikatürist, komedyen, Stand-up sanatçısı, sinema oyuncusu, senarist, film yapımcısı ve yönetmenidir. Netflix ise,  üyelerinin internete bağlı bir cihazda reklamsız olarak dizi ve film izlemelerini sağlayan abonelik tabanlı bir yayın hizmetidir. Netflix’te, pek çok değişik türde ödüllü orijinal diziler, filmler, belgeseller ve daha fazlası izlenebilir. Öyleyse Bahçeli neden Cem yılmaz ve Netflix’i hedef göstermiştir?

Öyle sanıyorum ki, son günlerde toplumu ayağa kaldıran tüm cinayetler ve tecavüzleri yapanların partisinin üyesi çıkmasını unutturmaya çalışıyor. Bahçeli ayrıca, mafya liderleri ile verdiği pozları, katillere verdiği destekleri de unutturmaya çalışıyor. Son olarak, ‘bir çocuğa cinsel istismar’ suçundan tutuklanan çocuk tacizcisi MHP Diyarbakır İl Başkanı değil miydi? Bahçeli bundan hiç söz etmiyor…

Aslında bir sistem çöküyorsa,  o sistemde ahlak yozlaşır. Romantik Yeşilçam sinemasının çöküşünde pornografiye başlaması gibi. Türkiye’de siyaset de yozlaşmıştır, ahlaksızlaşmıştır.

Bu ülkede nüfusun %80’i yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Doktorlardan sonra mühendisler de yurtdışına gitmek istiyor. İktidar, göstergeler ‘iyi’ dese de rakamlar öyle demiyor. Mayıs ayında iflas eden esnaf sayılı %113 artmıştır. Bahçeli, her nedense bu tür toplumsal sorunlarla ilgilenmiyor.

Utanarak ifade etmeliyim ki, bu ülkede genç kızlar, hatta çocuk yaştakiler dahi geçim sıkıntısından fuhuş sektörüne malzeme olmaya başlamıştır. Barınmak için kalitesiz kamu ve tarikat yurtlarında,  tarikatların kucağına düşen gençler intihar ediyor. Çünkü sandviç boyutuna inen bir ekmek 5 Liradan satılıyor.

 Dahası da var: Tarım sektörü iflasa sürükleniyor. Üretici,  ahırda kalan hayvanlarını beslemek için ineğini kasaba gönderiyor. Bütün bunların suçlusu Cem Yılmaz ve Netflix midir?

Ben Netflix abonesi değilim; Netflix filmleri, dizileri izlemiyorum. Ama abonelik tabanlı olarak yayın hizmeti vermekte olan Netflix’in veya Cem Yılmaz’ın MHP Diyarbakır İl Başkanına ‘yolsuzluk yap, çocuğa cinsel istismar da bulun’ dediğini de sanmıyorum!

Türkiye’de sistemin tümden kokuşmasının yanında MHP de kendi içinde çürümüştür. Maraş katliamının suçlusu, katiller ve mafyanın yer aldığı bir teşkilatın başka bir şansı olabilir mi? ABD tarafından kurulan 3 kontra teşkilatından biri olan hareket,  para desteğini kaybedince mafyalık işlerine bulaşmıştır. İnsanları Meclis kürsüsünde hedef gösterip dövdürten başları varken gövde kokmaz mı?

Bahçeli, Netflix abonesi midir bilmiyorum! Ama Netflix’te sadece dizi ve filmler izlenmiyor, belgeseller de izlenebilir. Eğer Netfflix’te ahlaksız yayınlar varsa ve bazı aboneler o ahlaksız yayınları izliyorsa,  bu izleyicilerin ahlaksızlığındandır. Düzgün olan aboneler belgesel izler, ahlaksız yayınları değil!

 Televizyonlarda yayınlanan ahlaksız diziler yok mu? Bir dizide,   kızının arkadaşına musallat olan ‘baba’  olduğu söyleniyor. TV kanalları çok izlensin diye yapımcılar, düşük zekâ düzeyine göre program yapıyorlar. Film yapımcısı ve yönetmenler eğer ahlaksız dizi çekiyorlarsa,   ahlaksızlaşmış bir tüketici kitlesi olduğu içindir. Kapitalizm,  alıcı bulanı üretir! Hiç şüphem yok ki, MHP içinde yerli TV dizisi izleyen alıcı kitlesi yüksektir. Bunu siyasi ahlak düzeylerine bakarak söylemek mümkün. Türkiye’de ‘ekonomi iyi, yoksulluk kurmacadır’ diyen Bahçeli’nin siyasi ahlakı tartışmalıdır.  Çünkü O, Türkiye’deki mafya babalarının ve karanlıkların dostudur!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.