DOLAR 32,3898 0.2%
EURO 35,0736 -0.11%
ALTIN 2.325,230,26
BITCOIN 2261791-1,64%
Hatay
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaplumbağaların yolculuğunu izlediler

Kaplumbağaların yolculuğunu izlediler

ABONE OL
30 Ağustos 2021 13:51
Kaplumbağaların yolculuğunu izlediler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Samandağ ilçesi sahilinde, yuvalarından çıkan yeşil deniz kaplumbağası yavrularının mavi sularla buluşma yolculuğu sürüyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü ile Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneğince düzenlenen “Sen de katıl fark yarat” etkinliği kapsamında, ilçe sahilinde bir araya gelenler yuvalarından çıkan yeşil deniz kaplumbağası yavrularının denizle buluşmasını izledi.

Etkinliğe ilgi gösteren vatandaşlar, yavruların denize kavuşmasına yardımcı olurken, bu anları da fotoğraflamaya çalıştı.

Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneği Başkanı Mişel Atik, gazetecilere, Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü ile deniz kaplumbağalarını izleme ve alan koruma çalışması yürüttüklerini söyledi.

Atik, çalışma kapsamında doğaseverlere deniz kaplumbağalarının yuvalarından çıkarak denizle buluşma yolculuğunu izlettirmek için etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Deniz kaplumbağalarının yuvadan çıkışları eylül sonuna kadar devam ediyor. Güzel bir ilgi oldu. Biz yıllardır yaptığımız bu çalışmaların meyvelerini de görüyoruz. İnsanlar deniz kaplumbağalarını sahipleniyor.” dedi.

Vatandaşlar daha sonra çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan Milleyha bölgesinde kuş gözlem etkinliğine de katıldı. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.