DOLAR 32,3309 0.24%
EURO 35,0955 -0.12%
ALTIN 2.298,120,92
BITCOIN 22835531,24%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KAR’A HER ALANDA ALIŞMALIYIZ

ABONE OL
28 Ocak 2022 16:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yılların en soğuk kışını yaşıyoruz, yaşanan soğukla beraber kar yağışında da son yılların en çok kar yağışına ulaştık.

İklim değişikliği ile beraber İlimizde son yılların en yüksek kar yağışı yaşandı yaşanan kar yağışı ile beraber kar’a alışık olmayan Hatay bu konuda ciddi şekilde sınıfta kaldı. Meteorolojinin günler öncesinden uyarmasına rağmen Büyükşehir dâhil ilçe belediyelerinin yeterince önlem almaması ve ellerinde bulunan yeterli teçhizatların bulunmaması vatandaşa yansıdı maalesef.

Bu konuda belediyeleri ve yetkili kurumları eleştirmek biraz acımasız olacak çünkü daha öncede belirttiğim gibi İl olarak Kar’a alışık ve kar şehri değiliz. İklim değişikliğinin son yıllarda etkisini göstermesi ile beraber ülkemizde daha önce olmayan görülmeyen doğa olayları yaşandı, buna istinaden yetkili kurumların artık ciddi şekilde her doğa olayına hazırlıklı olması gerekir. Hatay olarak bizimde kar’a hazırlıklı olmamız gerekiyor ve alışmamız gerekiyor, yaşanan doğa olaylarına bakılacak olursa artık bizde bir kar şehri olarak adlandırılabiliriz işte burada görev belediyelere düşüyor.

Belediyelerin araç gereç olarak haznesinde kar üreme araçları getirtilmeli karla mücadele ekipleri kurulmalıdır. Geçtiğimiz günlerde izlediğim o trajikomik tuz dökme olayı bir daha yaşanmaması için gerekli miktarda ve ciddi şekilde tuz ve tuzlama ekibi oluşturulmalıdır. Şehrimiz artık bir kar şehri olduğunu kabullenip Isınmadan elektriğe kadar her alanda ona göre hareket etmemiz hazırlıklı olmamız gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.