DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20749913,50%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Kardeş Şehirler Webinar ile bir araya gelecek

Kardeş Şehirler Webinar ile bir araya gelecek

ABONE OL
3 Kasım 2020 07:36
Kardeş Şehirler Webinar ile bir araya gelecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Kültürler Derneği (UKUT) Başkanı Adnan Taş, kardeş şehirler arasında diyaloğun sürdürülmesi için uluslararası sivil toplum örgütleri arasında bir webinar ‘Tele Konferans) düzenlemesi yapmaya karar verdiklerini belirtti.

İlk Webinar toplantısının 5 kasım’da yapılacağını duyuran Taş, “Kovid 19 sürecinden dolayı kardeş şehirler uzaktanda olsa bir araya gelme noktasında Almanya’nın Kiel şehri öncülüğünde  dünyada dört kıta üzerinde 5 ayrı ülkede bulunan, Almanya’nın Kiel şehri, Fransa’nın Brest şehri, Türkiye’den Hatay şehri, Tanzanya’dan Moshi Rural, ABD’den San Francisco şehirlerin arasında diyaloğun sürdürülebilmesi için uluslararası sivil toplum örgütleri arasında bir webinar (Tele konferans )düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.” dedi.

İLK BAĞLANTI 5 KASIMDA

Kiel şehrinin organizatörlüğünde bir tema seçilerek kardeş şehirlerin bu tema çerçevesinde fikir alışverişinde bulunmalarının hedeflendiğini belirten Taş, “Tema olarak bütün dünyayı ilgilendiren katı atık bertaraf ve geri dönüşüm konusu belirlenmiştir .Kiel sivil toplumlar birliği kardeş şehir Hatay’da Ukud derneğiyle Kiel şehri idaresinin yönlendirilmesiyle iletişimegirdiler. Webinarların ilki 5 Kasım yapılacak olup  2’ncisi 13 Kasım gerçekleşecek Workshop (Atölye çalışması) olarak yaklaşık 4 saat sürecek.”

BAŞKAN SAVAŞ’A BİLGİ VERİLDİ

“Workshop çalışmasında Hatay’da katı atıkların ,nasıl bertaraf edildiği ve nasıl enerjiye dönüştürüldüğü noktasında hangi çalışmaların yapıldığı ile alakalı birvideo gösterimi hazırlanacak.

Hazırlanacak bu video vesilesiyle yukarıda adı geçen kardeş şehirlerde Hatay’ın tanıtımına katkı sağlamış olacağız.Son webinar çalışması 15 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.Bu çalışma kapsamında UKUD heyeti Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı  Doç.Dr Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret ederek konu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.Başkan Lütfü Savaş konu ile bağlantılı çevre koruma daire başkanlığının UKUD derneğine destek olmaları noktasında talimatları verdi.Ukud olarak böyle bir çalışmanın içerisinde olup Hatay’ın tanıtımına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duymaktayız” dedi. Cuma ZEYBEK 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.