DOLAR 32,3307 0.24%
EURO 35,1013 -0.09%
ALTIN 2.297,960,91
BITCOIN 22894031,21%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaşıkçı: Hatay’a Orman Bölge Müdürlüğü Kurulması Şart!

Kaşıkçı: Hatay’a Orman Bölge Müdürlüğü Kurulması Şart!

ABONE OL
13 Kasım 2021 11:21
Kaşıkçı: Hatay’a Orman Bölge Müdürlüğü Kurulması Şart!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkçı, TBMM’de düzenlenen Tarım ve Orman Bakanlığı plan ve bütçe komisyon toplantısında Hatay’a Orman Bölge Müdürlüğü Kurulmasının Şart olduğunu söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemir’linin Hatay’da meydana gelen yangınlarda oldukça özverili bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Kaşıkçı, “Sayın Bakanımız, Orman Genel Müdürlüğümüz, Orman Genel Müdürlüğü çalışanları, itfaiyecilerimiz, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, Hatay’daki orman yangınının söndürülmesi için gerçekten gecesini gündüzüne katarak çalıştılar. Ben, huzurlarınızda Sayın Bakanıma ve tüm orman teşkilatımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

Hatay’a orman Bölge Müdürlüğü kurulması şart
Hatay’a bir Orman Bölge Müdürlüğü kurulmasının şart olduğunu belirten Kaşıkçı, “Oradaki orman varlığımızı Genel Müdürümüz de ne kadar büyük bir orman varlığı olduğunu yakından, gelmiş, görmüştür.” Dedi.

Yanan yerlere Çam Fıstığı Ekilsin
 Hatay’da yangında yanan yerlere çam fıstığı ekilmesi talebinde bulunan Kaşıkçı, “Bunlar, o fıstık sayesinde köylülerimize de kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza da hiç değilse bir ekonomik geri dönüşü olur. Bakın, bugün, 1999’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidar ortağı olduğu dönemde Hatay’da Hassa ilçemize bağlı “Söğüt” diye bir kasabamız vardı. Orada, Tarım Bakanlığı bir çam fıstığı uygulaması yapmıştı. Bugün, o ağaçlarımız yirmi yaşına geldi. O ağaçlarımızdan elde edilen fıstık inancınız olsun, oradaki, Söğüt’teki kırsalda yaşayan vatandaşlarımız için çok önemli bir gelir kaynağı hâline geldi.” İfadelerini kullandı.

Hatay’ın birçok Gölet Projesine İhtiyacı Var
Hatay’da kuraklığı önlemek amacıyla birçok gölet projesine ihtiyacı olduğunu söyleyen Kaşıkçı, “En son Yayladağı Şakşak’taki gölete bir bütçe ayrıldı, bundan dolayı Yayladağılı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Yine Yayladağı’nda Çabala diye bir mahallemiz var, burada bir gölet projesi var, buna da destek vermenizi bekliyoruz. Yine Hassa ilçemiz bizim kırsal bir ilçemiz, vatandaşlarımız orada Afrin’in hemen kenarında olan bu kırsal ilçemizde sulu tarıma geçmek istiyorlar. Bunun için Hassa Gazeluşağı köyü ve Hassa Yoluklar’da bir gölet projemiz var, bu gölet projelerinin de ivedilikle tamamlanması memleketimiz açısından önemlidir diye düşünüyorum. Yine aynı şekilde gölet bekleyen Altınözü’nde Karbeyaz mahallemiz, eski köyümüz ve Kırıkhan’da da Ceylanlı köyümüz” açıklamalarında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.