DOLAR 32,5710 0.26%
EURO 34,8049 -0.02%
ALTIN 2.491,900,31
BITCOIN 20665563,77%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Kaşıkçı: Yatırımlar Devam Etmelidir

Kaşıkçı: Yatırımlar Devam Etmelidir

ABONE OL
24 Haziran 2022 14:39
Kaşıkçı: Yatırımlar Devam Etmelidir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyon Toplantılarında ”Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş görüşmelerinde, İskenderun Körfezi’ne bir tersane kurulması fikrinin değerlendirilmesi gerektiğini gündeme taşıdı.

 Kaşıkçı; şirketin kurulduğu tarihten itibaren her yıl önemli miktarda kar elde ettiğini ve ihracat yaptığını dile getirerek yatırımların devam etmesini istedi.

İSKENDERUN KÖRFEZİ STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Kaşık.ı: “Çok önemli ürünlerin kendi mühendislerimiz tarafından üretildiğini, burada birinci dereceden, sizlerin ağzınızdan dinleyerek gurur duyduk. Ben sadece ilave olarak şunu ifade etmek istiyorum, üretimde daha çok kullandığınız yassı sac ürünler. Bu ürünlerin özellikle Osmaniye ve Hatay bölgesinde çok yoğun bir şekilde üretildiğini biliyoruz ve yine buna paralel olarak, özellikle İskenderun Körfezi Doğu Akdeniz’de âdeta bir havuz konumunda. Şimdi, bu 2 özelliği bir araya getirdiğimiz zaman İskenderun Körfezi’nin stratejik konumu ve aynı zamanda bölgede yassı çelik üretiminin çok yoğun oluşu- sizin kurumunuz özellikle bu 2 stratejik noktadan hareketle çok önemli ürünleri üretiyor.

Bu manada, önümüzdeki süreçte, özellikle yeni bir tersane kurulması noktasında, İskenderun Körfezi’nden de istifa edilmesi gerektiğini ben burada sadece bir bilgi olarak sizlerle paylaşmak istiyorum. Tabii, bunu destekleyen asıl argümanın da bölge çelik üretiminin çok yoğun oluşu yani sizin üretiminizde en fazla kullandığınız ham madde aynı zamanda bu bölgede.”

BOR KARBÜR’DEN FAYDALANMALIYIZ

Milletvekili Kaşıkçı; ”Eti Maden Genel Müdürünün bize burada ifade ettiği yeni bir ürün vardı, bor karbür. Makine ve Kimyada da konuşuldu bu bor karbür. Bununla ilgili bir kapasite artışının Balıkesir’deki fabrikada söz konusu olacağını ifade ettiler. Bor karbürün de özellikle çelik zırhlamada çok önemli bir avantaj sağladığını  biliyoruz .  Hatta, bir çelik yelek üzerinden ve bir tank üzerinden bize vermiş olduğu örnekte, bir tankın zırlamasında yaklaşık 25-30 kilogram zırh kullanılırken, bor karbürle yapılan zırhlamada bu miktarın 7-8 tona kadar aşağı doğru indiğini ifade ettiler. Biz, bor karbürün savunma sanayimizdeki şirketlerde kalmasını, özellikle, hiç değilse belli bir süre önemli ürünler elde edip hem Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyacında hem de ihracatta belli bir noktaya gelinceye kadar kamuya bağlı şirketler elinde kalmasını istiyoruz. Bu manada, bor karbürün de yine şirketiniz tarafından değerlendirileceği projeler muhakkak olacaktır. Bu iki konuyla ilgili paylaşayım yapmak istedim.” şeklinde sözlerini tamamladı. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.