DOLAR 32,5144 0.2%
EURO 34,8697 0.41%
ALTIN 2.485,210,95
BITCOIN %
Hatay
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin Temeli Atıldı

Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin Temeli Atıldı

ABONE OL
18 Nisan 2022 12:49
Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin Temeli Atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Ticaret Odası (İTSO) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) iş birliğiyle hayata geçirilen Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin temel atma töreni yapıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsünde, eğitim ve hizmet verecek olan Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi’nin temel atma törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan yanı sıra, AK Parti Hatay Milletvekili Abulkadir Özel, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Kaymakamı İskenderun Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, proje ortağı kurum yetkilileri ve davetliler katıldı.

DEPCİ: PROJE ÇİZİLEREK, İTSO VE DOĞAKA’NIN DESTEKLERİ İLE BERABER HAYATA GEÇİRİLMİŞTİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin açılış konuşmasını yapmasıyla devam etti. Rektör Prof.Dr. Depci konuşmasında, “Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi, bölgemizde özellikle kaynak konusunda hizmet veren her türlü sektöre hizmet verecek olup TR63 bölgesinde 3 binden fazla, Hatay sınırları içerisinde ise toplamda 500’den fazla firma bulunmaktadır. 2019 yılında yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde Türkiye’de kaynakçılıkta özellikle yetişmiş eleman eksikliği ve testlerin yapılması hususunda büyük bir elzem olduğu ortaya çıkmış. Şahsım ve Doç. Dr. Ersin Bahçeci tarafından projesi çizilerek, İTSO ve DOĞAKA’nın destekleri ile beraber hayata geçirilmiştir” dedi.

Depci, “18 ay önce rektörlüğe geldiğimde bu projenin durduğunu öğrendiğimizde sağ olsunlar çok kıymetli devlet adamı Sayın Valimiz Rahmi Doğan’a bu durumu izah ettiğimizde her türlü desteği bizlere seferber etti. Şahsına sizlerin huzurunda desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum, bilime ve bilim adamına verdiği değerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Her yönden verdiği destekleri ile projemiz hayata geçirilmiştir. Şuan itibariyle merkezimizde işlem görecek gerekli cihazların %80’ini almış bulunmaktayız. Bu projenin yazılmasında beraber yazdığımız arkadaşım Doç. Dr. Ersin Bahçeci’ye, bize her zaman destek veren Müfit Tenlioğlu ve Selçuk Mıstıkoğlu hocamıza ve tüm iş ve işlemlerde, Ankara’da ki bütün prosedürlerde her zaman yanımızda olan değerli Sayın Valimize şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

ÖZEL: PROJEYE DESTEK VEREN İTSO’YA TEŞEKKÜR EDERİM

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “Bugün Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezinin temelini atmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ben huzurlarınızda az önce Rektör hocamın belirttiği gibi İskenderun’umuza, Hatay’ımıza öncülük ederek büyük katkılar sağlayan ve her konuda yanımızda varlığını ve desteğini hissettiğimiz Sayın Valimize teşekkür ederek başlıyorum. Rektörümüzden büyük bir mutlulukla, üniversitemiz hocalarının sadece bölgemize, İlimize değil aynı zamanda ülkemizin çok kıymetli projelerine, savunmada yerli ve milli hedeflere ulaşmak konusunda attığımız adımlara da çok değerli katkılar sağladığını öğrendim. Üniversitemizin kuruluşunda emeği olan büyüklerimize de şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca projeye destek veren İTSO’ya da teşekkür ederim.” dedi.

DOĞAN: BUGÜN BURADA ATACAĞIMIZ TEMEL ÇOK ÖNEMLİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan’da konuşmasında, “Bugün hayırlı bir hizmet için bir araya geldik. Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi göreve başladığım ilk zamanlarda gündemimize gelmişti ve hatta ilk DOĞAKA toplantısında da bu konuyu görüşerek, karar vermiştik. Bu konuda gerek üniversitemiz, gerekse Ticaret Odası gerçekten elini taşın altına koymakta. Biliyorsun yine bu kampüs içerisinde faaliyete geçirdiğimiz Meslek Edinme Merkezi’de yine hem üniversitemizin, hem de Ticaret Odamızın çabalarıyla gerçekleşmişti. Bugün burada atacağımız temel çok önemli olduğunu söyledi.

Bölgede sektöre bir ara eleman yetiştirme ve sektörün ihtiyaçlarını karşılama anlamında ciddi bir işlev görecek bir proje olduğunu dikkat çeken Vali Doğan, “Tabi bu tür projelere kaynak bulmak, ayırmak, bu tür projeleri hazırlamak, düşünmek ayrı bir marifet gerektirir. Teknik Üniversite böyle bir projeyle geldiğinde bizde bu projenin desteklenebilir olduğunu gördük ve kararımızı verdik. Pandemiden kaynaklı biraz gecikme yaşandı, geç oldu ama güç olmasın inşallah. Bugün burada atacağımız temel ile birlikte hızlı bir şekilde bu merkezi aktif hale getirerek sektörün hizmetine sunacağız. Üniversitenin, sektör ile birlikte çalışıyor olması beni gerçekten mutlu ediyor. Teknik Üniversitelerin, Türkiye’nin gelişimine, büyümesine katkı sağladıklarını görüyoruz, bu katkı da İlimiz Teknik Üniversitesinin yer almış olması bizi mutlu ediyor. Sayın Vekilim biraz önce ifade etti, Türkiye’nin büyük projelerine İskenderun Teknik Üniversitesinden değerli hocalarımız katılması bizi mutlu eder, sevindirir bizler her türlü desteği vermeye hazırız. Sizler çalışın, üretin bizlerde arkanızdan gelelim. Gerek Ticaret Odasına, gerek İskenderun Teknik Üniversitesine ve DOĞAKA’ya şükranlarımı sunuyorum. Tabi Ankara’da ki işlemleri takip eden, gayret gösteren sayın Milletvekillerimize de teşekkür ediyor, tesisin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Rektör hocamızın gayretlerini takdir ediyorum. Herkesi saygıyla selamlıyorum, hayırlı ramazanlar diliyorum.” dedi.

Tören Vali Doğan ve protokol üyeleri tarafından temel atma kurdelesinin kesilmesiyle son buldu.

VALİ DOĞAN, YETENEK VADİSİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi’nin temel atma töreninin ardından Vali Doğan beraberindeki heyet ile birlikte İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsünde bulunan Yetenek Vadisi Teknik Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.