DOLAR 32,3747 0.16%
EURO 34,9781 -0.3%
ALTIN 2.324,170,22
BITCOIN 22806580,51%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KDV İNDİRİMİ NEREDE?

KDV İNDİRİMİ NEREDE?

ABONE OL
18 Şubat 2022 12:14
KDV İNDİRİMİ NEREDE?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile gıdada Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 8’lik orandan yüzde 1’e düşürüldü. Nitekim fiyatlarda ciddi oranda düşüş beklenirken, hayaller yine suya düştü. Etiketlerdeki fiyatlarda beklenen düşüş olmazken, bazı etiketlerde ise komik rakamda indirimler yaşandı.

BAZI YERLERDE FİYATLAR ARTIŞ BİLE GÖSTERDİ

Gıdada KDV indirimi sonrası insanlar marketlerin yolunu tutarken, indirimlerin ürünlere yansımadığı görüldü. Çok sayıda işletme fiyatlarda indirime gitmezken, bazı işletmeler ise KDV indirimine rağmen zam yaptı. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar ise yetkililerin denetimde bulunmasını istedi.

ZABITA EKİPLERİ GÖREVE DAVET EDİLDİ

Ekonomik olarak ciddi sıkıntılar yaşayan vatandaşlar, gıdada yaşanan KDV indirimi ile nefes almak isterken yine istediğini bulamadı. Vatandaşlar başta Hatay Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri olmak üzere ilçeler genelinde de diğer belediye zabıta ekiplerinin denetimlerini sıklaştırmasını istediler.

TÜKETİCİ HAKLARINA VE ZABITAYA ŞİKAYETTE BULUNABİLİRSİNİZ

Diğer yandan yetkililer ise haksız kazanç elde etmeye çalışan ve KDV indirimine rağmen fahiş fiyatlarda satışa devam eden işletmeleri tüketici haklarını ya da zabıta ekiplerine şikayet edileceğini, insanların haklarını araması gerektiğini ifade ettiler. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.