DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2065180-2,07%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

Kendini Affet!

ABONE OL
21 Mart 2022 15:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kendini affetmek! Ne kadar zor gelse de insana, affetmeli kendini!

Çünkü hayat affetmek ve yola devam etmek üzerine sınıyor bizi.

Önce şu soruları bir soralım kendimize ; etrafımdaki insanlara karşı ne kadar şefkatli, ne kadar toleranslıyım? Onların acılarını veya eksikliklerini gördüğüm zaman nasıl tepki veriyorum? Peki birileri bana hislerini anlattığında ne kadar dikkatle dinliyorum ya da paylaşılan hislerin ne kadarını reddediyorum?Her hangi biri hata yaptığında, acı çektiğinde bu durumu anlayışla karşılıyoruz. O kişinin kendisini iyi hissetmesi için çaba harcıyor, gerektiğinde göz yaşlarını akıtmasına, pişmanlıklarını bizimle paylaşmasına izin veriyoruz. Motive etmeye, herşeyin iyi olacağına inanması için onu dinliyor ve onunla konuşuyoruz.

Peki içimiz bize hata yaptığını söylediğinde ne oluyor?

Ona kızıyoruz, bu hatayı neden yaptığını dinlemek istemediğimiz için onu susturuyor, yargılıyor, hatta onu cezalandırıyoruz. Başkalarının yapabileceği hatalar bizim için affedilemez demek!

Mesela etrafınızda bulunan kişilerin yüzlerini, fiziksel özelliklerini bir düşünün, yok mu kusurlu yanları? Peki onları hiç yeterince güzel, yeterince yakışıklı olmadıkları için sevilmeye değer olmadıklarını düşündünüz mü? Ya da yüzlerine bunu söylediniz mi? Ama aynanın karşısına her geçişinizde içinizdeki kişiye bunu söylüyorsunuz. Kendi beden imajımıza karşı takındığımız katı tutum bizi fiziksel yönden şişman, çirkin, kel ya da kusurlu hissettiriyor. Ya da arkadaşlarınızı düşünün, geçmişte yaşadıkları ilişkiler, aile sorunları, iş veya maddi problemler yüzünden acı çektiklerinde, size ilişkisinde söyleyemediği sözlerden, farklı davranamadığı anlardan, hakkını isteyemediği patronundan, kendisini yok sayan babasından bahsettiği o anlarda, sen hakediyorsun zaten bunları yaşamayı, beceriksizsin, yetersizsin hatta sen artık çok hata yaptın sevilmeye layık değilsin dediniz mi?

Yola devam etmek demektir affetmek!

Biten ilişkiniz için affedin kendinizi..

Aileniz için affedin kendinizi..

Seçtiğiniz eş için affedin kendinizi..

Söylediğiniz söz, yaptığınız o davranış için affedin kendinizi..

Maddi kayıplarınız, kötü alışkanlıklarınız, istemeden acı yaşattığınız insanlar için affedin kendinizi..

Yeterince sevemediğiniz, ya da fazlasıyla sevdiğiniz için affedin kendinizi..

Size ait olan fiziksel kusurlarınız için affedin kendinizi..

Çok akıllı, çok başarılı, çok yetenekli, çok olmadığınız her ne varsa onlar için affedin kendinizi..

Anneliğinizi, babalığınızı, eş olan yanınızı, arkadaş olan kendinizi affedin..

Unutmayın, o son sözü söyleyemezdiniz, ya da farklı davranamazdınız.

Çünkü geçmiş yaşandığı andan itibaren bu sorular için kendi kapısını kapatır. Geçmişi kurgulamak işe yaramaz, söyle söyleseydim, böyle davransaydım dediğiniz anda bugünün enerjisini tüketmeye başlarsınız.

Bugün bulunduğunuz yerden geçmişteki halinize kızıyorsunuz, oysa ki o hatalarla geldi size, sizde gelecektekine hatalarınızla gideceksiniz. Kabul edin ve içinizden geleni sevin, onu dinleyin, onu yatıştırın.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.