DOLAR 32,3741 0.16%
EURO 34,9872 -0.27%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2257475-1,12%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kent Konseyi Eğitimlerini Sürdürüyor

Kent Konseyi Eğitimlerini Sürdürüyor

ABONE OL
2 Temmuz 2022 15:15
Kent Konseyi Eğitimlerini Sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Kent Hakları İzleme Platformu üyeleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdi.

AB tarafından finanse edilen CEİD İzler Hibe Programı kapsamında desteklenen Güvenli Kentler İçin Daha Çok Eşitlik Daha Çok İzleme projelerini HBB yetkilileri ile paylaşan üyeler, Hatay ilinde kentsel haklar ve hizmetler alanında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

2021 yılı Ağustos ayı tarihlerinde çalışmalarına başlanan proje kapsamında Kasım 2021- Ocak 2022 tarihleri arasında Hatay ilinin de yer aldığı 7 ilden katılan 124 belediye, kent konseyi, sivil toplum temsilcisine kentsel haklar ve hizmetler alanında cinsiyet eşitliği, hak temelli izleme alanında kapasite güçlendirme eğitimleri verilmişti.

 Eskişehir, Samsun, Rize, Çanakkale, Manisa, Hatay, Antalya/Alanya illerinde gerçekleşen bu eğitimlere Hatay’dan yaklaşık 17 kişiden oluşan kent konseyi, kamu kurumu, sivil toplum ve belediye temsilcileri katılımının ardından Hatay Kent Konseyi bünyesinde Kent Hakları İzleme Platformu kurulmuştu.

GELECEKLE İLGİLİ YOL HARİTASI OLUŞTURULDU

Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğinin yürütücüsü olduğu, yerelde Hatay Kent Konseyi ve Belediyenin paydaş olarak yer aldığı proje kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Hatay’da kadınlar, engelliler ve diğer özel ihtiyaç sahibi gruplara yönelik sunulan hizmetlerin genel bir profili çıkarıldı. Mevcut durum ve birlikte yapılması gereken faaliyetler belirlenerek gelecekle ilgili yol haritası oluşturuldu.

Üyeler, Hatay Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanı ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Sayın Çilem Soylu ile Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanı/Kent Konseyi Genel Sekreteri Sayın Mehmet Bozkurt’u ziyaret etti.

İzleme ekibini makamında kabul eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Sayın Çilem Soylu, Hatay Büyükşehir Belediyenin kadına yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Hatay Kent Hakları İzleme Platformunun Hatay Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı’yı ziyaretlerinde ise İl Müdürlüğünün yerelde erken yaşta evliklerin önlenmesi, kadına yönelik şiddet ve geçici sığınmacılara yönelik iyi örnek uygulamalar hakkında konuşuldu.

Ziyarette, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Mustafa Kınık, Samsun’u temsilen kadınlar tarafından üretilen Onur Anıtı’nı Ali Sandıkçı’ya hediye etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesine yapılan diğer izleme ziyaretinde ise Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanı ve Hatay Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Bozkurt’a proje ve elde edilen verilere ilişkin bir sunum yapıldı. 

Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Mustafa Kınık, proje kapsamında hazırlanan Kent Hakkı İzleme Rehberinden ve izleme sürecini katılımcılarla paylaştı.

Hatay Kent Hakları İzleme Platformu ayrıca bir araya gelerek Hatay ilinin kentsel haklar ve hizmetler alanında yürütülen çalışmaların bir profilini çıkardı.

 Kent Hakları İzleme Platformunda Üreten Eller Kadın Kooperatifi adına Gönül Sayın, Medeniyetler Bahçesi Kadın Kooperatifi adına Zeynep Gülbol, Hatay Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Hüseyin Ataşer, Hatay Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Uğurlu, Hatay Kent Konseyi Asistanı Can Soytürk, Hatay Kent Konseyi Genel Sekreteri asistanı Sonay Karaman ve Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon da yer aldı. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.