DOLAR 32,5035 0.26%
EURO 34,5755 0.18%
ALTIN 2.497,110,58
BITCOIN 2036838-1,26%
Hatay
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıbrıs’a giden öğrencilerimizin sesini duyun!

Kıbrıs’a giden öğrencilerimizin sesini duyun!

ABONE OL
10 Eylül 2021 14:51
Kıbrıs’a giden öğrencilerimizin sesini duyun!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Kıbrıs’ta okumaya giden üniversite öğrencilerinin sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Tokdemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde okuyan ve yeni dönemde okuyacak olan öğrenciler ile velilerin yaşadığı sonlarla ilgili yazılı soru önergesi iletti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Türkiye’nin dört bir yanından ortalama 90 binin üzerinde öğrencinin eğitim gördüğünü, Hatay’dan da ortalama 20 bin civarında çalışan nüfus olduğunu vurgulayan Tokdemir, uçak biletleri ve uçak seferlerinde yaşanan sorunlar ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması için şu soruları iletti: Kıbrıs’ta eğitim gören öğrencilerimizin Eğitim-öğretim yılı başlangıç ve bitiş durumuna göre ve orada çalışan, ikamet eden vatandaşlarımızın için Hatay’dan direk uçak seferleri ihtiyacı karşılamaması nedeniyle sefer sayılarının arttırılarak mağduriyetlerin ortadan kaldırılması yönünde bir çalışmanız var mıdır? Türkiye-Kıbrıs uçak bilet fiyatlarının bilhassa öğrenciler açısında çok yüksek olduğu bu nedenle bilet fiyatlarının makul bir seviyeye çekilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır? Öğrencilerimiz için havayolu şirketlerinin bagaj hacmi ve ağırlık ile ilgili yeni bir düzenleme yapmaya yönelik çalışmanız var mıdır?” Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.