DOLAR 32,5794 0.31%
EURO 34,8265 0.2%
ALTIN 2.513,381,18
BITCOIN 20882241,00%
Hatay

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
KIDEM TAZMİNATIMIZDAN ELİNİZİ ÇEKİN!

KIDEM TAZMİNATIMIZDAN ELİNİZİ ÇEKİN!

ABONE OL
7 Kasım 2020 08:16
KIDEM TAZMİNATIMIZDAN ELİNİZİ ÇEKİN!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİSK-Genel İş Sendikası Hatay Şube Yönetim Kurulu Adına açıklama yapan Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, “25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmeye yönelik torba yasa tasarısına karşı mücadelemiz sürüyor” dedi.

DİSK-Genel İş Sendikası Hatay Şube Yönetim Kurulu Adına, Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanan torba yasa ile ilgili olarak işyerlerinde okunmak üzere bir bildiri yayınladı.

DİSK-Genel İş Sendikası Hatay Şube Yönetim Kurulu Adına, Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, “25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmeye yönelik torba yasa tasarısına karşı mücadelemiz sürüyor” dedi.

TEMEL HAKLARI GASP EDEMEZSİNİZ

Berkyürek, İşyerlerindeki ve meydanlardaki eylemlerimizin ardından dün Konfederasyonumuz DİSK’in Meclis önünde yapmak istediği basın açıklaması şiddet uygulanarak engellendi. Patron örgütleri geldiğinde Meclis’in önüne kırmızı halılar serenler, işçi sınıfının itirazlarını zor kullanarak bastırmaya çalıştı. Ama nafile. DİSK’in sözü işçi sınıfının sözüdür. Dün her türlü engellemeye rağmen TBMM’de yükselen ses işçi sınıfının sesidir. Zor günlerin örgütü olan DİSK’i baskı ile, şiddet ile korkutamazsınız ve susturamazsınız. Bizler dün meclisteki itirazı bugün işyerlerinde bir kere daha yükseltiyoruz ifadesini kullandı.

Başkan Berkyürek, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanları geçici işçiliğe mahkum edemezsiniz. Belirli süreli çalışan işçinin iş güvencesi olmaz, kıdem tazminatı olmaz, ihbar tazminatı olmaz, emekli olması zorlaşır. Geçmişten bugüne işçi sınıfının, direne direne kazandığı, geliştirdiği, savunduğu ve bizlere emanet ettiği bu temel hakları gasp edemezsiniz ifadesine yer verdi.

HER İŞÇİ HAKKINA SAHİP ÇIKACAK

DİSK-Genel İş Sendikası Hatay Şube Yönetim Kurulu Adına, Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, “25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanların kıdem ve ihbar tazminatı hakkını ve emeklilik hakkını bir torbaya atıp çalamazsınız. 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilere yapılan ayrımcılık Anayasa’ya aykırıdır; haksızlıktır, hukuksuzluktur, vicdansızlıktır. Kıdem tazminatı ve emeklilik tüm işçilerin hakkıdır. İşçileri bölerek, yaşımıza göre ayrımcılık uygulayarak kıdem tazminatı hakkını parça parça gasp etmek istiyorlar ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz.

Her işçi bir gün 50 yaşına gelecek. Her işçi çocuğunun hakkı için kavga verecek. Her işçi bedeli ne olursa olsun çocuğunun emanetine, kıdem tazminatı ve emeklilik hakkına sahip çıkacak” dedi.

TORBA YASAYI GERİ ÇEKİN

DİSK-Genel İş Sendikası Hatay Şube Yönetim Kurulu Adına, Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, “İşyerlerinde, meydanlarda ve son olarak da mecliste ifade ettiğimiz bu yasa teklifi geri çekilene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Uyarıyoruz: İşçi sınıfının sabrıyla daha fazla oynamayın! İşçi sınıfının kararlılığını test etmeye kalkmayın! Bizlerin baskıyla çocuklarımızın hakkını teslim edeceğimizi hayal bile etmeyin, aklınızdan bile geçirmeyin. İşçi sınıfı başta olmak üzere halkımız pandemi ile, depremle, işsizlikle ve hayat pahalılığı ile boğuşurken işinize bakın. O torba yasayı bir kenara bırakın; işimizi, aşımızı, geçimimizi, sağlığımızı koruyacak tedbirler alın! 

Kıdem tazminatımıza dokunmayın, Emeklilik hakkımıza dokunmayın, Çocuklarımızın hakkına dokunmayın ve Torba yasayı geri çekin” dedi. Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.