DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2080274-1,39%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
KILIÇDAROĞLU’NDAN HATAY ÇIKARMASI

KILIÇDAROĞLU’NDAN HATAY ÇIKARMASI

ABONE OL
28 Eylül 2021 10:05
KILIÇDAROĞLU’NDAN HATAY ÇIKARMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

10 Aralık’ta kapılarını tüm dünyaya açmak için gün sayan EXPO 2021 Hatay’ın ilk lansmanı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Törene ev sahipliği yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş konuşmasında, EXPO’yu Hatay’ın turizmi, ticareti ve geleceği için yaptıklarını vurguladı.

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN EKONOMİ VURGUSU

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’ye armağan ve emanet ettiği Hatay için çalıştıklarını söyleyen Savaş, “Suriye’deki savaş ortamı, Mısır’la olan karayolu anlaşmasının iptali ve son olarak pandemi, çiftçimizi, esnafımızı ve iş insanlarımızı ekonomik olarak geriye götürdü. Köyden kente göç arttı. Esnafımız kepenk kapattı. İnsanlarımız fakirleşti. Bildiğiniz tüm yollar kapalıysa yeni bir yol açmalısınız. Biz de bunu yaptık. EXPO bizim için çok büyük bir fırsat ve ekonomik açıdan ileriye dönük bir gelir kaynağı” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞKAN LÜTFÜ SAVAŞ’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Hatay’ın sadece Türkiye için değil dünya için çok önemli bir kent olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Hatay’da mükemmel tarih, mutfak kültürü ve inanç zenginliği var. Burası kadim bir kent. Bu çerçevede Lütfü Başkanımız krize karşı yeni bir yol açtı ve EXPO’yu Hatay’ getirdi. Başkanımızı yürekten kutluyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU: LÜTFÜ BAŞKANIMIZIN VE EKİP ARKADAŞLARININ ÇABASI TAKDİRE DEĞER

Hatay’ın uluslararası arenada tanıtımında herkesi pay sahibi olduğunu da söyleyen CHP lideri, “Kenti tanıtmak öncelikle belediye başkanlarına düşer. Bu kentin tanıtımı için Lütfü Başkanımızın ve ekip arkadaşlarının çabası takdire değer. Hatay tüm dünyanın gözbebeği konumunda. Onun için burayı dünyaya tanıtmak hepimizin ortak görevi” ifadelerini kullandı.

LANSMANDA MEDENİYETLER KOROSU SAHNE ALDI

CHP liderinin konuşmasının ardından tüm dünyada ilgi gören Medeniyetler Korosu, konuklar ve Hatay halkı için anlamlı bir konser verdi. Üç semavi din ve mezheplerinin ilahilerini ve farklı dillerin türkülerini seslendiren koro dinleyenlerden büyük alkış aldı. Konserin son şarkısında protokol üyeleri de sahneye çıktı. Memleketim şarkısını koro üyeleri ile birlikte söyleyen davetliler anlamlı geceyi unutulmaz kıldı.

MÜZE OTELDE 3 AYRI TOPLANTI

Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay çıkarmasının 2. gününde ise Müze Otel’de 3 ayrı toplantı gerçekleştirdi. İlk olarak İş İnsanları ile bir araya gelen, iş adamlarının sorunları ile çözüm önerilerini görüşen Kılıçdaroğlu daha sonrada muhtarlarla buluştu. Son toplantıda ise tarım ile ilgili faaliyet gösteren kişi ve kurumlarla buluşan Kılıçdaroğlu, ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret ederek, Hatay’dan ayrıldı. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.