DOLAR 32,3748 0.17%
EURO 35,0267 -0.19%
ALTIN 2.324,830,24
BITCOIN 2255658-1,20%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırıkhan’a Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi

Kırıkhan’a Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi

ABONE OL
31 Ocak 2022 10:30
Kırıkhan’a Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan ilçesi Kurtuluş Mahallesinde bulunan, Fransız işgal yıllarında ruhban okulu olarak inşa edilen, daha sonra uzun yıllar ilkokul olarak kullanılan tarihi Fransız yapısı olan Sarı Okul binasının Bilim, Kültür ve Sanat Merkezine çevrilmesi ve restorasyonu için bina devri Kırıkhan Belediyesine verildi.

Şehrin hafızasında önemli bir yeri olan mekân sanat tarihçileri tarafından Hatay’daki en büyük yekpare tarihi yapı olarak kabul ediliyor. Bugüne kadar sayısız Hizmetler yapan mekân yeni bir fonksiyonla yoluna devam edecek.

PROTOKOL İMZALANDI

Binanın Hatay milli eğitim müdürlüğünden, Kırıkhan belediyesine Devir protokolü Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko arasında imzalandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz; Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Yayman, Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’ın destekleri ve bizlerinde gayretli çalışması sonucu Kırıkhan’ın önemli tarihi kültür miraslarından olan Fransız yapısının Bilim, Kültür ve Sanat Merkezine çevrilmesi ve restorasyonu için bina devri Kırıkhan Belediyesine verildi Geçmişimizden bugüne bizlere miras bırakılan tarihi dokuları korumak ve geliştirmek adına Allah’ın (c.c.) izniyle en kısa süre içerisinde ruhban okulunun (sarı okul) restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Bu önemli projenin hayata geçmesiyle birlikte geçmişimiz ve gelecek nesillerimiz arasında önemli bir köprü oluşturacağız. Çünkü “Geçmişinden ders almayan geleceğe güvenle bakamaz. İlçemiz için büyük önem arz eden bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Yayman’a, Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mesut Çerko’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlçemize hayırlı olsun.” Dedi.

RESTORASYON BAŞLIYOR..

Vekilimiz Hüseyin Yayman, Kültür ve Turizm Bakan yardımcılığı döneminde konuyu gündeme getirmiş ve binayı yerinde incelemişti. Bu projeyi şimdi Kırıkhan belediyesi olarak hayata geçiriyoruz. Yayman vekilimize bu güzel proje için özel olarak Teşekkür ederiz. Şehrimize bir eser daha kazandırmanın sevincini yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Binanın restorasyonu DOĞAKA, Kırıkhan Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından birlikte yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.