DOLAR 32,5445 -0.04%
EURO 34,9218 0.06%
ALTIN 2.430,870,05
BITCOIN 2154014-1,60%
Hatay
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Kitapların Aydınlığında; Defne Kültür Sanat Festivali

Kitapların Aydınlığında; Defne Kültür Sanat Festivali

ABONE OL
31 Ağustos 2021 10:10
Kitapların Aydınlığında; Defne Kültür Sanat Festivali
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Dernekler Platformu Federasyonu Başkanı, Defne Dayanışma Derneği gönüllü üyesi Ali Kılıç: “Bu Festival, bizim değil sizindir, hepimizindir. Herkesi, bu dayanışma çağrımıza, Festivalimize bekliyoruz.” Çağrısı ardından Defne Kültür ve Sanat Festivali üç gün süre ile gerçekleşen edebiyat ve sanat etkinlikleri, Usta Sanatçı Suavi’nin final konseri ile son buldu.

Festivalin ilk günü Akdeniz Defne Evi’nde kitapların aydınlığı, şiir ve türkülerin gizemli gücüyle başladı. Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Temsilciliğince düzenlenen şiir ve türkü etkinliğinde konuklar keyifli anlar yaşadı.

NAFİLE: NİCE GÜZEL YORGUNLUKLARA

Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Şair-Ozan Nebih Nafile yaptığı açış konuşmasında; “Defne Dayanışma gönüllü üyelerinin desteği ile şu anda gerçekleşen ve üç gün süreyle devam edecek olan kültür-sanat etkinlikleri ile Defne halkı sanata doyacak. Herhangi bir dernek adı, sendika adı gözetmeksizin hepimizin bu kente borcu vardır. Bu borcu ödemekte yükümlüyüz ve görev verildiğinde elbette söyleyecek sözümüz var. Defne Dayanışma Festival komitesi gönüllü üyeleri; Alper Öztürk, Duygu Kerimoğlu, Mehmet Güzelyurt, Ali Kılıç, Nilgün Karasu, Ali Kemal Turunç, Abir Naseh Bilgin, Oktay Aslan, Soner Dersuniyeli, Vural Karataş, Nilgün Öztürk Büstani, Özgür Şahutoğlu, Önder Altunay, Ali Kızılkan, Ali Habip, Hikmet Nayman, Sezer Helvacı ve Ahmet Bilgin dostlarımıza teşekkür ediyorum. Kamera kayıtlarıyla sevgili Cihan Kar dostumuza ve fotoğraflarıyla sevgili oğlum Ekin’e bu etkinliği belgeledikleri için de teşekkür ediyorum. Böylesi etkinlikler çok emek ister. Hele ilçemiz Defne söz konusu olunca elbette çok yoruldunuz. Nice güzel yorgunluklara”.

ŞİİR SICAĞINDA TÜRKÜLER

Defne’de yaşayan şair, yazar ve sanatçılar “Güneş Hepimiz İçin” şiir ve türkü etkinliğinde yürekten gelen seslerini haykırdılar.

Şair Nebih Nafile’nin moderatörlüğünde; Sebahat Aslanyürek, Neslihan Kanuncu Seçkin, Gülnaz Nurlu Kavvas, Sedat Doğan ve Utkun Büyükaşık şiirlerini seslendirdiler. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğrencisi Merih Nafile, başarılı solist Mehmet Koçak ve kajonda Nurettin Kaba çalıp seslendirdikleri türkülerle yüreklere adeta aktılar. Etkinlik, Defne Dayanışma gönüllüsü Nilgün Karasu’nun Kültür Kentleri Birliği Hatay Başkanı Nebih Nafile’ye çiçek sunumuyla son buldu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.