DOLAR 32,4379 0.06%
EURO 34,4704 -0.11%
ALTIN 2.485,870,12
BITCOIN 2019921-3,97%
Hatay
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıtlık Kapıda!

Kıtlık Kapıda!

ABONE OL
20 Temmuz 2022 14:22
Kıtlık Kapıda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sayıları giderek azalan çiftçilerin yeniden toprakla buluşabilmeleri için mutlaka teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar böyle devam etmesi halinde birkaç yıl içinde çiftçiliğin bitebileceğine dikkat çektiler.

Virüs salgınının olumsuz etkilerinden yeni sıyrılan çiftçiler bu kez de girdi fiyatları duvarına çarptı. Gübre fiyatları başta olmak üzere ilaç ve işçilik fiyatlarının tavan yaptığını aktaran çiftçiler artık ekemediklerini ifade ettiler.

Girdi fiyatları yanında bir de tarımın işçilik boyutu bulunduğunu hatırlatan çiftçiler, “Birde işin işçi boyutu var, işçi geliyor gündeliğini veriyoruz beğenmiyor onun açısından bakıyoruz evet haklı her şey zamlı ama bende daha fazla veremiyorum. Ona daha fazla verirsem zaten benim cebimde kalmıyor. Bu iş zincirleme bir şekilde devam ediyor” ifadesinde bulundular.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yüksek artışında kendilerini olmuşuz yönde etkilediğinin altını çizen çiftçiler, “Bir an önce bu duruma da bir çare bulunmalı yoksa yiyecek sebze, meyve bulmayız şeklinde konuştular.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.