DOLAR 32,5015 -0.17%
EURO 34,9778 0.35%
ALTIN 2.438,160,63
BITCOIN %
Hatay
23°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
KIYI BALIKÇILI HATAY’DA GÖRÜLDÜ

KIYI BALIKÇILI HATAY’DA GÖRÜLDÜ

Kuş Gözlemcisi ve Yaban Hayat Uzmanı Kuş Dedektifi Emin Yoğurtçuoğlu, Türkiye tarihindeki 446. kuş türünü, Hatay'da görüntüledi.

ABONE OL
17 Mayıs 2021 11:17
KIYI BALIKÇILI HATAY’DA GÖRÜLDÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de ilk defa Hatay’da görüntülenen Kıyı Balıkçılı, Amik Ovası’nın zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

“RAKAMLAR SADECE BİR EĞLENCEDİR”

Fotoğraf sanatçısı Emin Yoğurtçuoğlu, rakamların eğlence olduğunu ve yeni tür keşfetmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yoğurtçuoğlu, “Bugün de tarihe geçti. Türkiye’deki 446. türüm Kıyı Balıkçılı, Türkiye için de yeni tür oldu. Hedefimdeki türleri aramaya, Türkiye kuş çeşitliliğini zenginleştirmeye ve onların yaşam alanlarını korumak için savaşmaya devam. Rakamlar işin eğlencesidir. Sadece eğlencesinde kalanlardan olmayın” dedi.

“BU KUŞLARI GÖRMEK HERKESİN HAKKIDIR”

Sanatçı Yoğurtçuoğlu açıklamasının devamında, “Hedefim, yeni gelenlerin kuşçuluğu şu an yapılan garip ‘sayı saymacılık, trofe kertikçiliği’ sanmamalıdır. Biz eski kuşçuluğun ruhunu, modern dünyanın donanımıyla birleştirmek isteyen kuş gözlemcileriyiz. Buraya gelip bu kuşu görmek herkesin hakkıdır ancak en azından bu kuşa dair biraz bilgi edinin” ifadelerinde bulundu. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.