DOLAR 32,5703 0.15%
EURO 34,9005 0.63%
ALTIN 2.429,42-0,12
BITCOIN 21616410,62%
Hatay
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Kömür Fiyatları Uçtu

Kömür Fiyatları Uçtu

ABONE OL
16 Temmuz 2022 14:05
Kömür Fiyatları Uçtu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

20 milyondan fazla vatandaşın ısınmak amaçlı kullandığı kömür fiyatları kış aylarına kadar daha da artması bekleniyor.

KÖMÜR FİYATLARI CEPLERİ YAKACAK

Aşırı sıcakların etkisini gösterdiği bu günlerde kömüre yapılan zamlar vatandaşın önümüzdeki kış aylarını şimdiden kara kara düşünmesine sebep oldu.

Konuyu gündeme taşıyan CHP Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, geçtiğimiz aylarda yapılan zam ile tonu 2 bin 800 ile 3 bin arasında satılan kömürün şimdiki fiyatının bayilerde 4 bin 500 lira kadar yükseldiğini ifade etti.

DAHA NE KADAR ZAM GELECEĞİ BELLİ DEĞİL

Kömür fiyatlarındaki artışın yurttaşı şimdiden tedirgin etmeye başladığını dile getiren Bakırlıoğlu, şu anda Türkiye’de 20 milyondan fazla yurttaşın ısınmak amaçlı kömür kullandığını dile getirdi.

Kömür fiyatlarının bazı illerde daha yüksek rakamlara çıktığının altını çizen Bakırlıoğlu, “Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü Soma kömürüne üst üste zam yaparken, özel sektör ve ithal kömür fiyatları daha fazla arttı ve kış gelene kadar daha ne kadar zam geleceği belli değil” dedi.

‘ASGARİ ÜCRETLİ BİR TON KÖMÜR ALAMAZ HALDE’

Kömür fiyatlarındaki artışı yeni zam yapılan asgari ücret üzerinden değerlendiren Bakırlıoğlu, “Yeni net asgari ücret 5 bin 500 lira oldu. Ek bütçe görüşmelerinde Maliye ve Hazine Bakanı SSK emeklilerinin en düşük maaşının 4 bin 631 liraya, çiftçi Bağ-Kur emeklilerinin ise en düşük aylığının 3 bin 269 liraya çıkacağını söyledi.

‘KIŞ GELMEDEN ŞİMDİDEN TEDBİR ALINMASI GEREKMEKTE’

Bakırlıoğlu, önümüzdeki kış aylarında kömürün fiyatların yurttaşın cebini yakacağını ifade ederek sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı: “Bu ülkenin yeraltı zenginlikleri kamunun yani bu ülkenin insanlarının. Kömür madenlerine verilen ruhsatlar devletin. Ancak devlet fiyatlara müdahale edemiyor.

Kömürde çok ciddi bir oyun oynanmaktadır ve bunun zararını maalesef vatandaşlar çekmektedir. Kış gelmeden şimdiden tedbir alınması gerekmektedir. Yoksa kömür parası ile sadece vatandaşın cebi yanacak, kendisi ayazda kalacaktır. Önümüzdeki kış aylarında yaşanacak kömür krizi şimdiden kapımızı çalıyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.