DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20846892,33%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
KOVİD HASRETİ!

KOVİD HASRETİ!

ABONE OL
15 Ocak 2022 13:27
KOVİD HASRETİ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da doğumdan 10 gün önce Kovid-19’a yakalan anne ve sezaryenle dünyaya geldikten sonra testi pozitif çıkan bebeği, yoğun bakımdaki tedavilerinin ardından kavuştu.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle 6 yıl önce ailesiyle Hama’dan Hatay’a gelen 2 çocuk annesi 24 yaşındaki Naome Gdero hamile kaldı. Doğumuna 10 gün kala solunum sıkıntısı şikâyetiyle Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesine başvuran Gdero’nun Kovid-19 testi pozitif çıktı. Gdero’ya ilaç tedavisi uygulanabilmesi için bebeği sezaryenle alındı. Solunum sıkıntısı çeken bebeğin de yapılan PCR testinde Kovid-19 olduğu belirlendi. Anne ile bebeği, hastanede farklı bölümlerde yoğun bakımda yapılan tedavilerinin ardından buluştu.

“İKİ HAFTANIN ARDINDAN ANNE VE BEBEĞİNİ KAVUŞTURABİLDİK”

MKÜ Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Esra Yazarlı, annenin PCR testinin pozitif çıkması üzerine bebeğin sezaryenle alındığını söyledi.

Prematüre sınırında dünyaya gelen bebeğin test sonucunun da pozitif çıktığını anlatan Yazarlı, “Yeni doğan bebeği yoğun bakım ünitesine aldık. Bebeğimize 24 saatin ardından yaptığımız ikinci PCR testi de pozitif çıktı. 10 günlük takip ve tetkikler sonucunda bebeğin yapılan tüm testlerde pozitif sonucu devam etti. 10 günün ardından solunum sıkıntısı biraz daha hafifleyerek tamamen ortadan kalktı. Annemiz de yaklaşık iki hafta yoğun bakımda tedavi gördü. İki haftanın ardından anne ve bebeğini kavuşturabildik” diye konuştu.

ŞU AN HER İKİSİ DE SAĞLIKLI

Anne Naome Gdero de bebeğini ilk kez kucağına alabilmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Hastalığa yakalandığım için çok üzüldüm. Benim gibi Kovid-19’a yakalanan bebeğime hasret kaldım. Bebeğimi göremediğim için çok üzüldüm” dedi.

Anne Gdero, şu an hem kendisinin hem de bebeğinin hastalığı atlattığını ve çok iyi olduklarını sözlerine ekledi. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.