DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2079327-1,06%
Hatay
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

KPSS Skandalları

ABONE OL
10 Ağustos 2022 14:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca insanın kaderini bağladığı KPSS’de, çoğu sorunun bir yayınevinin kaleminden çıktığı görüldü. Sorulara sahip çıkıp çıkamama konusunda defteri kabarık olan AKP yine bir skandala imza atarak vatandaşın emeklerine yazık etti. Ayıp ve günah AKP’lilere bir şey ifade etmiyor?

KPSS sınav soruları ile bir yayınevinin deneme sınavı sorularının aynı olduğunun ortaya çıkmasından birkaç saat sonra ‘asılsız’ açıklaması yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis AYGÜN, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevinden alındı. Cumhurbaşkanı tarafından ayrıca Devlet Denetleme Kurulu’na olayı inceleme talimatı da verildi.

Bu süreç derhal aydınlatılmalıdır. Aksi takdirde sınava giren milyonların vebali AKP iktidarının üzerinde kalır.

ÖSYM Başkanı görevden alındı ama bir vahim durum var! KPSS sınavı ne olacak? Böylesine şaibeli sınav sonuçları ile atama olamaz. KPSS sınavını kirletenler kimlerdir? Sorumlular da en kısa zamanda açığa çıkarılmalıdır. 2010 KPSS rezaletinin sonuçları hala yaşanmaktadır.

Hele şu skandala bakar mısınız? Yediiklim Yayınları, kendisinden soru aşıran ÖSYM’ye telif davası açacakmış…

Şaşırmadınız değil mi?  Bu ülkede ne yaşarsanız şaşırırsınız? Valla ben bu sorunun cevabını veremiyorum. Bu ülkede he şeyi çalıyorlar. Soruları bile…

O nedenle kusuruma bakmayın. KPSS skandalı ile ilgili fazlaca yorum yapamıyorum. Çünkü sınavın şaibesi bir yana, mülakatlar zaten şaibeli, haliyle sonuçlar kesin şaibeli.

Sarayın kendi şaibesini çözme şovuna ise sadece gülüyorum. Bu KPSS sorununa kökten çözüm getirilmelidir.   ÖYSM Başkanının görevden alınması yeterli değildir.  Gençler çalınan geleceklerini nasıl geri alacaklar? 2022

Açıkça söylüyorum: ÖSYM’nin yaptığı sınavlara gölge düşmüştür. 2022 KPSS sınavı ardışık üç hafta sonu toplam 7 oturumda gerçekleşecektir. Dolayısıyla KPSS sınavı kesin olarak iptal edilmeli; sorular yenide hazırlanmalıdır. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. Bu İnceleme en kısa sürede neticelendirilerek kamuoyu ile paylaşılmalıdır.

Ayrıca, Devlet Denetleme Kurulu incelemesini ivedilikle ve titizlikle yapmalıdır. Tek bir çocuğumuzun bile hakkının yenmesinin vebalini bu devlet kaldıramaz.

2010’da KPSS’de sorular çalındığında inkâr ettiniz. Sonra “FETÖ bizi kandırdı, soruları çaldı” dediniz. 2022 KPSS için iddialar ciddi. Bu sefer “Bunu araştırdık, yerinde inceledik” diyerek, bu skandalın üstünü kapatamazsınız. Türk gençlerinin hakkını yemek haramdır.

Bir yayınevinin hazırlık testlerinde KPSS sorularının önceden yer alması skandalı nedeniyle ÖSYM Başkanı’nın görevden alınması yetmez! İktidar, bütün yükü bir kişiye yükleyip sorumluluktan sıyrılamaz. Siyasi sorumlular da hesap vermeli, gençlerimizin hayallerini yıkan bu düzen değişmelidir.

Aslında AKP iktidarları döneminde çalınan sadece sınav soruları değildir. Türk Milleti’nin devletine olan güveni çalınmıştır. Anne ve babaların evlatları için döktüğü alın teri, evlatlarımızın yarınları çalınmıştır.

Bu hırsızlık, “ÖSYM Başkanını görevden aldık, konu kapandı” diyerek kapatılamaz. İddialar vahim, bu iddialar karşısında ÖSYM Başkanı olmak üzere yetkililerin takındıkları tavır daha da vahim! Sınavlardaki şaibeler konusunda sicili hiç temiz olmayanlar bilsinler ki, bu gençlerimizin emeklerini kimse yiyemez. Muhalefet partileri bu meselenin takipçisi olmalıdır.

ÖYSM Başkanı Prof. Dr. Halis AYGÜN görevden alındığına göre, demek ki KPSS skandalı gerçek. ÖSYM Başkanını görevden almak yetmez, şu sorulara da cevap verilmelidir:

  1. Kim bu işleri organize etti?
  2. Amaç neydi?
  3. Kimlere bu sorular verildi?

Tekrar altını çiziyorum: Bu KPSS skandalı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı derhal soruşturma açmalıdır! Türkiye Cumhuriyeti sahipsiz  değildir…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.