DOLAR 32,5907 0.35%
EURO 34,8588 0.35%
ALTIN 2.494,270,41
BITCOIN 21166893,46%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Kültürlerin Senfonisi’nden Dev Konser

Kültürlerin Senfonisi’nden Dev Konser

ABONE OL
20 Haziran 2022 12:03
Kültürlerin Senfonisi’nden Dev Konser
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültürlerin Senfonisi projesi ile çeşitli meslek alanlarından oluşturulan 35 kişilik eğitim korosu 25 Haziran’da gerçekleştirilecek dev konsere imza atıyor.

BÜYÜK KONSER SÜMERLER AMFİ TİYATRO’DA

Goethe-Institut İstanbul, Anadolu Kültür, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Institut français Türkiye ve Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye ofisi ortaklığında, Türkiye Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleşen bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından desteklenen Kültürlerin Senfonisi isimli proje 25 Haziran Cumartesi günü Sümerler Amfi Tiyatro’da büyük çaplı bir konser gerçekleştirecek.

BAŞARILI PROJENİN BAŞARILI ÇALIŞMALARI TAKDİR TOPLUYOR

Kültür Sanat Destek Programı, Türkiye’de kültür-sanat alanındaki sivil toplum çalışmalarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Projenin faaliyetleri, Hibe Programları ve Kapasite Geliştirme Programı olmak üzere birbirini tamamlayan iki ana eksende yürütülüyor. Büyükşehirlerin ötesine uzanarak Türkiye’nin dört bir yanındaki kişi ve kurumlara ulaşmayı hedefleyen proje kapsamında farklı ihtiyaçlara yönelik dört ayrı hibe kategorisinde toplam 14 açık çağrı yapılarak Mart 2025’e kadar 200’ün üzerinde projeye destek verilecek.

HİBE PROGRAMLARI

Proje kapsamında özellikle kariyerinin başındaki sanatçılara, yeni kültür oluşumlarına ve büyükşehirler dışında varlık gösteren aktörlere geniş bir yer ayıran hibe programları, Türkiye’nin farklı bölgelerinde kültür sanat alanında diyaloğun, işbirliğinin ve iletişimin geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Hibe programları, “Yerel Projeler”, “Yapısal Destek”, “Kentler Arası Ağ Geliştirme” ve “Sanatsal Üretim” başlıklı dört farklı kategoride hayata geçirilecek ve sanatçılara, kültür profesyonellerine, kültür kurumlarına finansman sağlıyor. 14 farklı açık çağrının sonunda, 200’ün üzerinde projeye ve sanatsal üretime destek verilecek. Başvuruda bulunan projeler değerlendirilirken hak temelli faaliyetleri destekleyen; farklı etnik, dinî, dilsel geçmişe sahip aktörleri bir araya getiren; cinsiyet eşitliği, LGBTİ+ hakları, sosyal uyum, insan hakları, ifade özgürlüğü ve çocuk hakları gibi konulara odaklanan faaliyetlere öncelik veriliyor. Yerel topluluklar ve izleyiciler üzerinde etkili olan girişimlere ve bireylere ulaşma amacıyla tasarlanan Yerel Projeler Hibe Programı kültür-sanat alanında çalışan STK’lara, kültür üreticilerine ve aktivistlere fon sağlıyor.

DEV KONSERE DAVET

Kültür Sanat Destek Programı kapsamında düzenlenen dev konser, 25 Haziran 2022, Cumartesi günü Sümerler Amfi Tiyatro’da 19.30- 20.30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.