DOLAR 32,6619 0.46%
EURO 34,8573 0.07%
ALTIN 2.502,100,73
BITCOIN 20272680,55%
Hatay
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Kuraklık En Önemli Doğal Afetlerden Biri

Kuraklık En Önemli Doğal Afetlerden Biri

ABONE OL
15 Temmuz 2022 11:13
Kuraklık En Önemli Doğal Afetlerden Biri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizin konumu itibariyle küresel ısınmanın etkilerinden en fazla oranda etkilenecek ülkeler arasında olduğunu kaydeden İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, bu durumun kuraklık konusunda bir an önce önlemlerin alınması gerektiğinin sinyalleri olduğunun altını önemle çizdi.

Kuraklığın meydana getireceği zararlar konusunda en önemli doğal afetlerden biri olduğunu savunan Kara; “Doğanın gizli tehlikesi olarak adlandırılan kuraklığın bir doğal afet türü olarak ivedilikle ve geniş kapsamlı biçimde önlem alınması gereken bir konu olduğu ortadadır. Kuraklığı, meydana getireceği zararlar açısından en önemli doğal afetlerden biri olarak kabul edebilir ve ‘doğanın gizli tehlikesi’  olarak adlandırılabiliriz.

Kuraklığın bazı durumlarda bir mevsim sürüp dar alanları etkileyebileceği, bazı durumlarda ise senelerce devam edebileceği ve geniş alanları etkileyebileceği olasıdır. Artan nüfus, nüfus ve yapılaşma yoğunluğunun artışı ve kentleşme dinamikleri göz önünde bulundurduğumuzda, ülkemizde su kıtlığı sorunuyla yakın zamanda karşı karşıya kalınabileceğimiz uzamanlar tarafından öngörülmektedir.

Küresel ısınmaya bağlı olarak su kaynaklarının önemli ölçüde azalması ve gözlenen diğer süreçler (çölleşme, canlı türlerinin yok olması, doğal afetlerin sayısında artış, vb.) ekolojik bozulmalara neden olmaktadır. Geliştirilebilecek stratejiler arasında kuraklıkla mücadele edilebilmesi için ülke genelinde sistemli bir afet planlaması sürecinin hayata geçirilmesi gereklidir” şeklinde konuştu. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.