DOLAR 32,3898 0.2%
EURO 35,0736 -0.11%
ALTIN 2.325,230,26
BITCOIN 2261791-1,64%
Hatay
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kurban en güzel paylaşmadır”

“Kurban en güzel paylaşmadır”

ABONE OL
19 Temmuz 2021 13:55
“Kurban en güzel paylaşmadır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz 20 – 23 Temmuz tarihleri arasında idrak edeceğimiz Kurban Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Kurban Bayramının İslam’daki sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel bir örneği olduğunu ifade eden Başkan Yavuz, mesajında şunları söyledi: “Dini bayramlarımız, insan olmanın, erdemin ve paylaşımın en sade ve en yüce duygularla yaşandığı özel manevi günlerdir. Kurban Bayramında kurban kesmek, insanın Allah’a (c.c.) yakınlaşmasında ve O’nun rızasını kazanmasında önem taşıyan bir ibadettir. Kurban Bayramı, Müslümanların hem kendi aralarında hem de toplumun bütün fertleri arasında kaynaşma, barışma ve dayanışma vesilesidir. Umutların yeşerdiği iyilik ve güzelliklerin filizlendiği bayramlar, birlik ve beraberlik içinde el ele vermenin, millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin en güzel vesilesidir. Manevi duygularımızın en üst seviyede yaşandığı Bayramlarımızın, toplum hayatımızda çok güçlü yapıcı ve birleştirici bir gücü ve değeri vardır. Bayram günlerinde toplumumuzun şuuru bütünleşir, toplumun tüm fertleri birbirleriyle kaynaşır, dargınlıklar ve küskünlükler ortadan kalkar, akraba ve komşularımızla olan ilişkilerimiz kuvvetlenir, Tüm ülkede Milli Birlik ve Beraberlik bağları daha da artar. Türk Milletinin ve İslam Âleminin hayatında özel bir yeri olan mübarek Kurban Bayramında, yaptığımız hayırlar, dualar ve keseceğimiz kurbanlar, Kâinatın ve Âlemlerin Yaratıcısı, Yüce Rabbimizin katında kabul olsun. Kurban ibadettir, Kurban Paylaşmaktır, Kurban Kardeşliktir düsturuyla 23 Temmuz’da başlayacak olan Kurban Bayramının Ulusumuzun birliğine, beraberliğine kardeşliğine, mazlumların ve ezilenlerin kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olması temennisiyle, başta Şehit ve gazi ailelerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor ve tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.