DOLAR 32,3588 0.12%
EURO 34,9828 -0.3%
ALTIN 2.324,490,23
BITCOIN 22761221,31%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kütüphaneler, Öğrenme Sürecinin Ayrılmaz Parçası

Kütüphaneler, Öğrenme Sürecinin Ayrılmaz Parçası

ABONE OL
29 Mart 2022 11:48
Kütüphaneler, Öğrenme Sürecinin Ayrılmaz Parçası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“58. Kütüphane Haftası” nedeniyle mesaj yayınlayan Hatay Valisi Rahmi Doğan, hafta vesilesiyle ülkemizde ve Hatay’da kitap okuma alışkanlığına, bilgiye ve öğrenmeye olan ilginin artmasını temenni etti.

İnsanlık tarihinde yazının bulunduğu andan itibaren en büyük gücün bilgi, bilginin kaynağının da kitaplar olduğunu ifade eden Vali Doğan, “Bilgiyi muhafaza eden, koruyarak başkalarına aktarılmasını sağlayan kitapları muhafaza için kurulan kütüphanelerin gelişmesi ve toplumda okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak amacıyla ülkemizde 1964 yılından buyana her yıl mart ayının son haftası ‘Kütüphaneler Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Geçmişle günümüz arasında köprü görevi gören kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesidir. Bireylerin araştırma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdır” ifadesini kullandı.

Dünya tarihi incelendiğinde, bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman ilerleme içinde olduklarını, ekonomik, siyasal ve toplumsal yönden de güçlendiklerine dikkat çeken Vali Doğan, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Ülkelerin kalkınması ve gelişimi ancak eğitimli insan gücüyle mümkün olabilmektedir. Bu bağlamda, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefleyen bizlerde, kütüphaneciliğe daha fazla önem vermeli, kütüphanelerimizi kaynak açısından zenginleştirmeliyiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize kitap sevgisini aşılamalı, onlara kütüphanelerden yararlanma alışkanlığı kazandırmalıyız. Bizler de; Hatay Valiliği olarak hizmete açtığımız Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezi içerisinde bulunan ve 7 gün 24 saat faaliyet gösteren Rahmi Doğan Kütüphanesi, son teknoloji ile donatılarak öğrencilerimize hizmet vermektedir.

Zira milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerleri yüksek, kendine güvenen, analitik düşünebilen genç nesillerin yetişmesi okumaya, anlamaya ve sentez yapmaya bağlıdır. Bizler bu anlayışla kütüphanelerimize yapılacak her türlü desteği, ülkemizin geleceğine yapılmış katkının bir parçası olarak değerlendirmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle ’58. Kütüphane Haftası’nı kutluyor, bu hafta vesilesiyle ülkemizde ve ilimizde kitap okuma alışkanlığına, bilgiye ve öğrenmeye olan ilginin artmasını temenni ediyorum.” Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.