DOLAR 32,3488 0.29%
EURO 35,1166 -0.09%
ALTIN 2.307,501,33
BITCOIN 22765992,55%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuzuluk’a “Halk Bilimi Ödülü” Verildi

Kuzuluk’a “Halk Bilimi Ödülü” Verildi

ABONE OL
26 Mayıs 2022 15:07
Kuzuluk’a “Halk Bilimi Ödülü” Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1973 yılında Ankara’da kurulan Halk Müziği ve Oyunları (HAMOY) Araştırma Eğitim Derneği tarafından kuruluşunun 49’uncu yılı dolayısıyla halk bilimine hizmet eden Hataylı Devlet Türk Halk Müziği Sanatçısı Asım Kuzuluk ve 12 halk bilimcisine ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Ankara’da Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Halk Bilimi Ödül Töreni’ne Vali Lütfullah Bilgin, HAMOY Başkanı Abdullah Gündüz, Devlet Türk Halk Müziği Sanatçısı Asım Kuzuluk, Halkbilimcileri Dr. Cemal Özata, Haluk Balaban, İsmail Özboyacı, Prof. Dr. Metin Ekici, Dr. Metin Özaslan, Prof. Dr. Muhtar Kutlu, Murtaza Çağır, Rüstem Avcı, Serpil Demir Aşkın, Uğur Önür, Umut Sülünoğlu çok sayıda vatandaşlar katılım gösterdi.

Amik ve Barak müzik kültürünün yaşatılması noktasında etkin çalışmalar sürdüren ve bu konuda araştırmalar ve derlemeler yaparak Amik ve Barak kültürünün tanıtılmasına katkıda bulunduğu için ödüle layık görülen Devlet Türk Halk Müziği Sanatçısı Asım Kuzuluk’a ödülü Hataylı Vali Lütfullah Bilgin takdim edildi.

Ödülünü Vali Lütfullah Bilgin’in elinden alarak tören sırasında bir konuşma yapan Devlet Türk Halk Müziği Sanatçısı Asım Kuzuluk, bölgesinin gönüllü bir kültür neferi olduğunu ve bu konuda ödün vermeden çalışmalarını sürdüreceğini, özellikle Amik ve Barak müzik kültürünün usta-çırak anlayışı doğrultusunda müzikle ilgili üniversitelere taşınması gerektiğinin altını çizerek kendisini ödüle layık gören Halk Müziği ve Oyunları (HAMOY) Araştırma Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyelerine ve Vali Lütfullah Bilgin’e teşekkür etti.

Gerçekleştirilen ödül töreninin ardından Türk Halk Müziği Yetişkinler Korosu, Şef Veli Mavili yönetiminde yurdun çeşitli yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan bir konser sundu.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.