DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Hatay
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lağım Sorunu Her Yerde, Hastalık Kol Geziyor!

Lağım Sorunu Her Yerde, Hastalık Kol Geziyor!

ABONE OL
22 Nisan 2024 10:24
Lağım Sorunu Her Yerde, Hastalık Kol Geziyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7.4 ve 20 Şubat 2023 Hatay Defne merkezli 6.4 depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da insanlar 1 yıldan fazladır önüne geçilemeyen sorunlarla boğuşuyor. Sık sık haberlerimizde gündeme getirdiğimiz problemlerin biri de zarar gören rögar kapaklarından akan lağım suları.

HASTALIK GELİYORUM DİYOR!

Merkeze bağlı birçok mahallede yaşanan aynı sorun vatandaşların isyan etmesine neden oldu.

Özellikle Antakya ilçesine bağlı Zenginler Mahallesi, Kurtuluş Caddesi tarihi Antakya dar sokaklarında meydana gelen patlaklar lağımların caddelere ve yaşam alanlarına akmasına sebebiyet veriyor. Aynı sorun konteyner kentlerin çevresinde de görülüyor. Birçok hastalığın nedeni olan sorunun ise yetkililer tarafından çözülmesi bekleniyor.

LAĞIM SUYU AYLARDIR SOKAKLARA AKIYOR

Kurtuluş caddesi, Kışlasaray bölgesinde yapılan enkaz kaldırma çalışmaları gibi, hafriyat kamyonlarının da etkisiyle patlayan lağım boruları ve kırılan rögar kapaklarından çıkan hastalıklı lağım suyu aylardır akıyor. Pis koku nedeniyle nefes alamayan vatandaşlar yetkililere seslendi.

Mahalle sakinleri konuyla alakalı sitem ederek tepkilerini şöyle dile getirdiler: “14 aydır buralara yetkili olarak gelen giden yok. Terkedildik. Lağım sularının kokusundan nefes alamıyoruz. Sokalar enkaz dolu bir türlü temizlenmiyor. Acil yıkılması gereken onlarca yapı var ve hepsi tehlike arz ediyor. Canımız burnumuzda geçmek zorunda kalıyoruz bazı yerlerden. Yaz ayının gelmesi ile birlikte buralarda sorunlar çok daha fazla büyüyecek. Yetkiler lütfen duyarlı davransınlar. Nefes alamıyoruz.” Mahmut Sivri

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.