DOLAR 32,6022 0.39%
EURO 34,8120 0.21%
ALTIN 2.489,670,23
BITCOIN 21173523,62%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ Etkinliği Tamamlandı

‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ Etkinliği Tamamlandı

ABONE OL
30 Mayıs 2022 11:49
‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ Etkinliği Tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çocuklara doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla her yıl “Lider Çocuk Tarım Kampı” gerçekleştiriliyor.

2022 yılı kamp programı etkinliklerinin bu yılki teması “Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği” olarak belirlendi.

Hatay İlimizde bu yıl düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı” 3 gün süren etkinliklerle tamamlandı. Demirköprü Tayfur Sökmen İlköğretim 4. Sınıf öğrencilerinden 43 öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı kamp programı öğrencilerin büyük beğenisini kazandı.

 ÖĞRENCİLRE BİLGİLER VERİLDİ

Lider Çocuk Tarım Kampının birinci gününde Hassa İlçesinde bulunan Alabalık üretim çiftliği gezdirildi, yetiştiricilik hakkında Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüz Su Ürünleri Mühendislerince öğrencilere bilgiler verildi. Ardından öğrencilere balık ekmek ikram edilerek beslenmedeki yeri ve önemi anlatıldı.

Kampın ikinci gününde Hatay İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne ait Türkiye’nin ilk Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi ziyaret edilerek; Türkiye’de endemik bitki oranı ve bu oran içinde Hatay İlimizin payı, tıbbi aromatik bitkilerin kullanım amacı, esansiyel yağlar ve elde edilme yolları hakkında bilgiler verildi.         

Kampın üçüncü gününde Hatay İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne ait Tematik Tarım Müzesi gezisi gerçekleştirilerek; tarım kültürünün tanıtılması amacıyla gerek makine gerekse basit alet ve benzeri ekipmanların tanıtımı yapıldı. Daha sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Konferans salonunda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği” yılı olarak ilan edilmesinden dolayı ve konunun daha iyi kavranması için konu sorumlusu personelleri tarafından öğrencilere balığın insan beslenmesi yeri ve insan sağlığına faydaları hakkında sunum yapıldı

ÖĞRENCİLERE KATILIM BELGESİ VERİLDİ

Hatay İl tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu tarafından Lider Çocuk Tarım Kampı etkinliğine katılan öğrencilere katılım belgeleri ve hediyeleri verilerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.