DOLAR 32,3177 0.2%
EURO 35,1160 -0.05%
ALTIN 2.297,180,88
BITCOIN 23066912,41%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL


EXPO 2021 Hatay alanları kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapamaya devam ediyor. Bugüne kadar çok sayıda tiyatro, konser, dinleti, sinema film gösterimleri ile öne çıkan EXPO alanları bu kez Ankara Birlik Tiyatrosu’na kapılarını açtı.

Ali Öztunç’un Devr-i Mahzuni isimli kitabından uyarlanan Mahzuni Şerif oyunu, Antakyalı sanatseverlerle buluştu. Aşık Mahzuni Şerif’in yaşamından kesitler, ozanın yirmi bir türküsü eşliğinde anlatıldı. Antakya EXPO alanındaki sahnede seyircisi ile buluşan oyun beğeniyle izlendi ve dakikalarca ayakta alkışlandı.
Oyunun sonunda Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya ve HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş sahneye çıkarak sanatçılara çiçek hediye etti.
Oyunu izlerken duygulandığını dile getiren Nazan Savaş, “Umarım bundan sonra ozanlar nefsine uyanlar için yuh yuh değil de bravo derler. Ve tüm insanlık güzel işler yapmak için daha çok çaba harcar. Tüm sanatçılarımıza emeklerinden ötürü teşekkür ederim” dedi.
Adnan Özkaya da yaptığı konuşmasında; “Alevi, Bektaşi, Zeybek ve Dadaş, hepsi bir temel bir taş. Anımız bir, acımız bir. Biz Türkiye’yiz. Aşık Mahzuni Şerif’i medeniyetlerin şehri Hatay’da bize anlatan ekibimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Yönetmen koltuğunda Murat Sarı’nın oturduğu oyun, ozanın köyünden başlayarak fırtınalarla dolu sanat yaşamını, tutukevinde yaşadıklarını, bilinmeyen yanlarını ve yaşam felsefesini anlatıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.