DOLAR 32,3823 0.19%
EURO 35,0548 -0.12%
ALTIN 2.324,250,22
BITCOIN 2270483-0,92%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MAVİ’DE ISRARCI OLALIM

ABONE OL
4 Eylül 2021 10:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merhaba Hatay Asi Gazetesi okuyucuları bu haftaki konumuz aşı, covid-19 ve mavi…

Aylardır sürdürdüğümüz mücadele sonunda çok şükür mavi kategorideyiz, bu kolay olmadı tabiki aylar öncesinde il olarak ülkede en çok vaka sayısına sahiptik, salgında çok acılar çektik çok kişiyi kaybettik belki şehrimizin yüzde95’i virüsü yaşadı kimisi atlattı kimisi atlatamadı yani kısacası virüsten en çok ağzı yanan illerin başında geliyorduk.

*

*

Şuan aşılamada en az birinci doz aşı olanlarda %75’i aşmış durumdayız her dört kişiden 3’ü aşı olmuş durumda. Sağlık bakanlığının verilerine göre de şuan Hatay’da 250 bin bandında vatandaş henüz hiç aşılanmamış durumda. Evet, mavi kategorideyiz aşılama oranımız çok iyi ama bununla bitmiyor, okullar açılacak insan kalabalıklığı artacak ister istemez ve havalarda serinleme eğilimine geçecek işte burda iş bize düşüyor yine. Aşılandık diye rehavete girmemizin hiç gereği yok ve öyle bir hakkımız da yok çünkü aşı virüsü öldürmüyor sadece hastalığı zor geçirmemizi, hastaneye yatmamızı yoğun bakım oranımızı düşürüyor aşının etkisi budur ve buna dikkat edilerek hareket etmemiz lazım ki aynı acıları tekrardan yaşamamak için. Son olarak geriye kalan aşıya mesafeli olan arkadaşlar aşınızı olun aşınızı olun ki yarın pişman olmayasınız yarın hastalığa yakalanırsanız daha hafif bir şekilde atlatabilesiniz. Özetle Mavi’de kalalım Mavi’de ısrarcı olalım, her şey bizim için her şey geleceğimiz için…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.