DOLAR 32,4976 0.15%
EURO 34,7603 0.09%
ALTIN 2.487,901,05
BITCOIN 20384680,46%
Hatay
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Meclis Yok Sayılıyor

Meclis Yok Sayılıyor

ABONE OL
5 Mart 2022 12:37
Meclis Yok Sayılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Serkan Topal Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile beraber meclisin yok sayıldığını söyledi.

4 yıl önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelttiği soru önergesine bu yıl cevap geldiğini açıklayan Topal: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin Parlamentoyu yok saydığını ifade eden CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, bunun en büyük kanıtı 4 yıl önce verdiğimiz soru önergesinin cevabı ne yazık ki yeni veriliyor. Bu Meclisi yok saymaktır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönetilen 08.10.2018 tarihinde verdiğim soru önergesine 25.02.2022 tarihinde sayın bakan lütfen cevap veriyor. Soru önergeleri yasama çalışmalarında bir denetim aracıdır. Halkın gündeminde olan konular üzerinde ilgili bakanlıklara milletvekili olarak sorduğumuz soruların yasa gereği on beş gün içinde cevaplandırılması gerekir. Bu süre zarfında İlgili Bakanlık kapanmış, yerine farklı bakanlık kurulmuş bakan değişmiş, sorulan soru gündemdeki yerine kayıp etmiş, tüm bunlar yaşanırken 4 yıl sonra soruya cevap verilmektedir. İşte bu güçlendirilmiş parlamenter sistemin neden önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Altı partinin imzalamış olduğu Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem protokolünde süresi içerisinde soru önergesine cevap vermeyen bakana yaptırım getiriliyor. İşte yaşanan bu olayların önüne geçilmek için bakanların milli iradenin temsilcisi olan TBMM’ye karşı sorumluluklarının çerçevesi çiziliyor. Bu önergeye verilen cevap dahi tek adam rejimin milli iradeyi yok saydığının kanıtıdır. Milletimiz iradesine sahip çıkarak bu çarpık düzene dur diyecektir” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.