DOLAR 32,5994 0.35%
EURO 34,7852 0.1%
ALTIN 2.506,710,91
BITCOIN 20906501,50%
Hatay

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Medeniyetler Korosu Altınözü’nde Gönülleri Fethetti

Medeniyetler Korosu Altınözü’nde Gönülleri Fethetti

ABONE OL
27 Eylül 2021 12:13
Medeniyetler Korosu Altınözü’nde Gönülleri Fethetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Medeniyetler Korosu PIKTES Projesi kapsamında Altınözü’nde verdiği konser ile gönüller fethetti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Avrupa Birliği finansman desteği ile gerçekleşen “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)” kapsamında yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimi, Türk öğrencileri ve velilerinin birbirleri ile sosyal uyumlarının sağlanması için düzenlenen  “Yaz Tatili Etkinlikleri” kapsamında Altınözü Milli İrade Parkında gerçekleşen konserde Antakya Medeniyetler Korosu seslendirdiği farklı dinlere ait ilahiler ve Arapça eserler ile konuklara unutulmaz bir konser keyfi yaşattı. Konseri Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Milli Eğitim İl Müdürü Mesut Çerko, Ak Parti Altınözü İlçe Başkanı Yusuf Bulanık, MHP Altınözü İlçe Başkanı Adem Türk, Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner, Altınözü İlkokulu Okul Müdürü Mehmet Sürmelioğlu, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Hakan Dönmez, PIKTES projesine dahil olan Altınözü Atatürk İlkokulu Suriyeli ve Türk öğrencileri, veliler ile çok sayıda davetli izledi.

Konser öncesi Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı yaptığı konuşmasında: “Bugün ayrı bir mutlulukla günümüz, burada medeniyetler korosunun değerli hocası yılmaz hocam biraz önce dedi ki ben Altınözü’ne ilk kez geliyorum, bende kendisine Altınözü’nün alışkanlık yapacağını söyledim. Bugün burada güzel bir konser icra edecekler. İnşallah bundan sonraki günlerde Antakya Medeniyetler Korosu ile daha fazla beraber olmak istiyoruz. İlçemize Hoş geldiniz. Buradan bu projeye katkı sağlayan başta Valimiz Rahmi Doğan olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve bütün eğitim camiasına teşekkür ediyoruz” dedi.

Mutasavvıf Türk şairi Yunus Emre’nin dizeleri ile konuşmasına başlayan Hatay Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko: “Yunus Emre şöyle diyor bir şiirinde, Biz gelmedik dava için, bizim işimiz sevgi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik. Bugün Antakya Medeniyetler Korosu ile Altınözü’nde gönüllere girmeye geldik. Bu proje kapsamında ilimizde üç okulun projesi desteklenmeye değer görüldü. Bunlardan biri de Altınözü ilçemizdeki Atatürk İlkokulu. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen başta Altınözü İlkokulu Okul Müdürü Mehmet Sürmelioğlu oğlu olmak üzere ve çok kıymetli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Antakya Medeniyetler Korosu’nun Hatay’ın tanıtımına büyük katkısı olduğunu söyleyen  Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, “Hatay binlerce yıllık tarihe sahip medeniyetlerin buluşma noktasıdır. Çok farklı kültürleri içinde barındıran şehrimiz. Bu şehri medeniyetler korosu çok iyi tanıtıyor. Söyledikleri ilahiler, türküler ile buranın ezgilerini Türkiye’nin dört bir yanına taşıyorlar. Hatay’ın tanıtımına büyük katkı sağlıyorlar. O yüzden bu akşam kendilerini burada ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Altınözü’nde ilk defa konser vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat, Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü ve  Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’ya misafirperverliklerinden dolayı şükranlarını sunarak Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)” ni başarılı bir biçimde yürüten Hatay il Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko’ya teşekkür etti.Özfırat ayrıca her daim destekleri ile Antakya Medeniyetler Korosunun  yanında olan Hatay Valisi Rahmi Doğan’a bir kez daha teşekkürlerini yineledi.

Konseri çok beğendiklerini söyleyen izleyenler kendilerine muhteşem bir konser keyfi yaşatan Antakya Medeniyetler Korosunu yine Altınözü’nde görmek istediklerini ifade ettiler. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.