DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2068519-2,89%
Hatay
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Medeniyetler Sofrası Projesi Başladı

Medeniyetler Sofrası Projesi Başladı

ABONE OL
8 Eylül 2021 11:56
Medeniyetler Sofrası Projesi Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi koordinatörlüğünde gerçekleşen Medeniyetler Sofrası projesi Portekiz, Macaristan, Hırvatistan, Romanya ve Kuzey Makedonyalı öğrencileri bir araya getirdi.

Uluslararası İlişkiler Birimi Öğr. Gör. Ömer Faruk Kadan, Öğr. Gör. Mehmet Yaran, Öğr. Gör. Murat Yüksel ve Öğr. Gör. Alaeddin Türkmen’in aktif rol aldığı Medeniyetler Sofrası projesi ile farklı kültürlerin bir araya gelerek birbirlerini yemek ve gastronomi aracılığıyla daha iyi tanımaları ve birbirlerine karşı olan önyargıların azaltılması hedefleniyor. Medeniyetler şehri olan Hatay’ın zengin kültürünün ve yemek mirasının da yabancı konuklara aktarılması, uluslararası bir işbirliği ile bir yemek tarifi kitabının oluşturulması ve literatüre kazandırılması, geleceğe yönelik yeni işbirlikleri oluşturulması bekleniyor.

Medeniyetler Sofrası Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Melodi Çiftçi yaptığı açıklamada: “Projede Hırvatistan, Macaristan, Makedonya, Portekiz, Romanya ve Türkiye’den katılımcılarımız var. Bu katılımcıların bir kısmı aşçılık bölümü öğrencileri, bir kısmı da farklı bölümlerden üniversitemize gelen katılımcılar. Bu katılımcılarımız projemiz kapsamında kendi kültürleri ile Hatay kültürünü bir araya getirdi” dedi.

20-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler Hatay’ın yöresel yemeklerini tadarken kendi mutfaklarına has yemekleri de yapma şansı yakaladılar. Konuklar, İletişim Fakültesinden Doktor Öğretim Üyesi Tülay Atay’ın konuşmacı olarak katıldığı ırkçılık, nefret söylemi, yabancı düşmanlığı konularını içeren konferanslara ve Öğretim Görevlisi Alaeddin Türkmen’in düzenlediği kültürlerarası diyalog sağlanması simülasyonuna katıldılar. K

onuk öğrenciler ayrıca Antakya Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Duygu Babat, Soner Küçük ve Ali Birvural koordinatörlüğünde Üniversitemiz Hatay Mutfağı Ar-Ge Merkezi’nde düzenlenen mutfak atölye çalışmaları katılıp, Medeniyetler Bahçesi temalı EXPO alanlarını ziyaret ettiler.
Proje sonunda ortaya çıkan çalışmaların İngilizce bir kitapta toplanacağı ve kitapta tüm ülke yemeklerinin yer alacağı belirtildi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.