DOLAR 32,5950 0.36%
EURO 34,8691 0.36%
ALTIN 2.503,200,77
BITCOIN 20970440,87%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Medyanın Gücünü Önemsiyoruz

Medyanın Gücünü Önemsiyoruz

ABONE OL
27 Temmuz 2022 12:49
Medyanın Gücünü Önemsiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, artık Türkiye’de bir dilekçeyle kurulamayacağını söyledi.

24 Temmuz Basın’dan sansürün kaldırılışının 114 yılında Kırıkhan7da Kırıkhan Belediye Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un ev sahipliğinde Hatay’daki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Yayman, çıkartılacak basın yasasının gerçek anlamda kişisel özgürlükleri koruyacak, hem de kamu düzenini koruyacak olan bir yasa olacağını belirterek, “Medyanın 4. Kuvvet olmasını çok önemsiyoruz.” dedi,

Kırıkhan’daki bir restaurantta düzenlenen kahvaltıya AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Antakya Belediye Başkanı İzzetin Yılmaz, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karadeniz, AK Parti Hatay il yöneticileri, ilçe Başkanları ve Hatay’ın 15 ilçesinde görev yapan Basın mensupları katıldı.

Etkinlikte konuşan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, medyanın 4. Kuvvet olmasını çok önemsediklerini söyledi.

Basından sansürün kaldırılmasının yıldönümünü kutladıklarını belirten Yayman, “Basın yayası gündemimizde. Sokaktan gelen talep gazetecilerin talebi her meslek gurubunda bir ustalık belgesi istenirken, her iş kolunda bir ustalık sertifikası istenirken herhangi bir kişi gidip basın savcısına müracaat ederek, ben gazeteciyim, ben basın mensubuyum demeye başladı. Gazeteci arkadaşlarımızın talebi bu işin daha sıkı hale getirilmesi ikinci talepleri de bir odanın kurulması” dedi.

BASIN YASASI GÖRÜŞMELERİ EKİM AYINA KALDI

Basın yasası çalışmalarının Ekim ayına kaldığını belirten Yayman, “Biz bu yasayla 3 şey yapmak istiyoruz. İnternet medyasını tanımlamak, tüzel kişilik kazandırmak, şahsiyet kazandırmak. Bununla ilgili her şey çok hızlı ilerledi. İkincisi dezenformasyonla mücadele. Ülkemizde bir yangın oluyor, yangından daha gazla hasar veren bir yangını bizler sosyal medyada görüyoruz. Sosyal medya bir kirletme mecrası oldu. Ve maalesef gerçekle yalan baş başa gidiyor. Hatta yalan doğruyu geçiyor. Bunun için Almanya’da hangi dezenformasyon yasası varsa bunun mutlaka sağlanması lazım.”

TARTIŞMALAR DEVAM EDİYOR

“İnsanların kişilik haklarına, ailelerine, insanların mahremiyetlerine dokunacaksınız yargısız infaz yapacaksınız, insanların intihar etmesine yol açacaksınız, hiçbir şey olmamış gibi elinizi kolunuzu sallayarak ortalıkta dolaşacaksınız. Bu ne hukuka, ne toplam ahlakına nede vicdanlara sığar. Bu düzenlemeler ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Çıkartılacak yasa gerçek anlamda kişisel özgürlükleri koruyacak, hem de kamu düzenini koruyacak olan bir yasa olacak.” diye konuştu.

YEREL BASINA ÖNEM VERİYORUZ

Ak Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, yaptığı selamlama konuşmasında tüm gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı.

Kırıkhan belediye Başkanı Ayhan Yavuz, yerel basının sorunlarının herkesçe bilindiğini belirterek, “TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve milletvekilimiz sayın Hüseyin Yayman’dan , bizim burada sizin adınıza bir talebimiz olacak. En azından yerel basına bir kimlik kazandırılmalı. Önüne gelen herkes bir gazeteci olamamalı bu memlekette. Basın ahlakı dediğimiz, milletin sesi olan, milletin vicdanı olan, böylesi önemli bir kurumu şantaj malzemesi, tehdit malzemesi olarak görenler, mensubu bulunduğunuz gazeteciler cemiyeti içerisinde değil, önünden bile geçememeli. O nedenle çok acil olarak bir yasal düzenleme yapılmalı. Cemiyetler üzerinde bir oda tescili gerekli. Bunun yanında basın kuruluşlarının ekonomik anlamda ayakta durabilmeniz için sabit bir gelirinizin olması lazım. Yerel belediyeler bütçesine yerel gazeteciler için bir bütçe konulabilir.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tahta köprü barajında yapılan çalışmalar basın mensuplarıyla birlikte incelendi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.