DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2080067-1,00%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Anıldı

ABONE OL
12 Mart 2022 12:17
Mehmet Akif Ersoy Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Hatay Erol Bilecik Meslek ve Teknik Anadolu Lisesince gerçekleştirilen etkinlik Antakya Meclis Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Törene Hatay Valisi Rahmi Doğan, CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, HBB Başkan vekili Fedai Yücedal, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Vali Yardımcıları, kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Hatay Erol Bilecik Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Levent Sekban, Bugün istiklal maşımızın küllerinden yeniden doğmuş bir milletin sesi oluşunun 101. Yılı olduğunu söyledi.

İstiklal uğruna emsalsiz bir mücadele veren aziz milletimizin, destansı kahramanlığının simgesi haline gelen İstiklal marşımızın kabulünün 101. Yılı olduğunu belirten Sekban, “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı bütün varımı alsın da huda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda” İçimize işleyen işte bu bir asırlık mısralarla, mücadelemizin kahramanlığımızın, hür yaşama tutkumuzun marşıdır İstiklal Marşı! Bir marş ki kurtuluş mücadelemizin ölümsüzleşmiş tercüman, bir marş ki emsalsiz bir kalemin bizlere ve büyük armağan. Büyük şair, vatan uğruna yapılan hiçbir amelde bedel aranmaz, istenmez düşüncesiyle yarışmaya katılmamıştır. Mehmet Arif Ersoy ısrarlar sonucunda bizleri derinden etkileyen mısralarında vatan sevgisini âdeta ilmek ilmek işlemiştir. İmanın, ahlakın, vicdanın sesidir İstiklal marşı. Bu vatan nice şehitler verir ama bir husus var ki asla taviz veremeyeceği o da Hürriyettir! “Korkular! Ne ürkütebildi vatansever yiğitleri, ne de silebildi yüreklerden ümitleri, vatan için millet için bayrak için İstiklal için, nöbette Anadolu’nun iman dolu göğüsleri, Ey Asım’ın nesli, sen kendine güven! Mehmet Akif’in yüzyıl önce dediği gibi! Bu topakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi, İstiklal marşımızın şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet minnetle anıyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Öğretmen Deniz Aslan tarafından Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı. Anma programı Hatay Erol Bilecik Meslek ve Teknik Anadolu Lisesince öğrencileri tarafından oratoryo ile son buldu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.