DOLAR 32,3808 0.19%
EURO 35,0550 -0.07%
ALTIN 2.325,220,26
BITCOIN 2278908-1,09%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Merhaba Güzel Hatay’ım

ABONE OL
1 Mayıs 2021 14:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merhabalar ben Mahmut Sivri, Hatay Asi gazetesinin yeni köşe yazarıyım sizlerle artık buralarda olacağım.

Siyaset, Spor, Gündem, Tarih, Kültür dâhil birçok konuda burada görüşlerimi bakış açımı düşüncelerimi aktaracağım. Hatay’ın gizli kalmış saklı kalmış güzelliklerini, Hataylı olup gidemeyenler veya gitmek için daha fırsatı olamayanlar içinde ilimizin güzide tarihi, coğrafi birçok bölgesini ilçelerini kapsayan yazılarım ’da yer alacak. O zaman ilkyazımı medeniyetler şehri Hatay’ın ismini nerden aldığı ve nasıl böyle güzel bir isme sahip olduğunu yazarak başlayabilirim, yazılarımın içeriğinde resmiyet ve gerçek konular yer alacağı için birçok konuda Hatay Valiliğimizin paylaştığı bilgiler de yer alacak.

O zaman başlayalım, Hatay ismi çok hoş özel ve güzel bir isimdir, Hatay adının kaynağına ilişkin ilk bilgiler İ.Ö. 1200’le başlayan Genç Hitit prenslikleri dönemine tarihlenmektedir. Bu dönemde, Amik Ovası´ndaki Hitit Prenslikleri’nin birleşerek Hattena Krallığı adını aldıkları bilinmekte, Hatay adının da buradan geldiği sanılmaktadır. Yöreye bu adı 1936’da Atatürk vermiştir. Hattena Krallığı’nın başkenti, bugünkü Kırıkhan yakınlardaki Kanula (Çatalhöyük) te kalıntıları bulunan yerleşim yeridir.
İşte öyle güzel ve öyle tarihi bir yerleşim yerine sahip olan ve isim dahi olarak çok eskilere dayanan Hatay’ımızın kıymetini değerini bilmek gerek, yerel siyasetçilerimiz ve Hatay’lı vatandaşlarımız bu değerli ve kutsal toprakların gelişmesi, değerini koruması ve tanıtılması için elini taşın altına koyması gerekir. Umarım bu güzide şehrimiz her açıdan hakettiği değeri görür. Bir sonra ki yazımda Hatay’ımızı tanıtmaya kaldığımız yerden devam edeceğim, şimdilik görüşmek dileğiyle.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.