DOLAR 32,5184 0.18%
EURO 34,6046 0.13%
ALTIN 2.493,450,30
BITCOIN 20743930,89%
Hatay
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Mevlana Haftası Anma Programı” Düzenlendi

“Mevlana Haftası Anma Programı” Düzenlendi

ABONE OL
20 Aralık 2021 11:38
“Mevlana Haftası Anma Programı” Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mevlana haftası etkinlikleri kapsamında Hatay İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Beyazıd-ı Bestami Erkek Öğrenci Yurdu Müdürlüğü işbirliği ile Beyazıd-ı Bestami Erkek Öğrenci Yurdu konferans salonunda üniversite öğrencilerine yönelik bir program düzenlendi.

İstiklal marşının okunmasıyla ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program; Beyazıd-ı Bestami Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Ali Budanur’un selamlama konuşmasının ardından Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin Mevlana Celaleddin Rumi hakkındaki sohbeti ile devam etti.

Bilgili konuşmasında: “Mevlana’da temel ilke Allah’ın ve Resulü’nün ilkelerini insanlara anlatmaktır. Bu cümleden olarak, ben sağ olduğum sürece yüce Kur’an’ın kölesiyim, bendesiyim. Muhammed Mustafa’nın (S.a.v.) yolunun yolcusuyum. Her kim bundan başka benden bir şey ifade ederse, ben ondan ve ifade ettiği şeyden uzağım.”

Müftü Bilgili konuşmasının devamında; “Mevlana’yı araştırdığımızda, Kur’an ve sünnetin, insanlık tarafından güzel bir şekilde yaşanmasını öğretti. Halk içinde Hak’la beraber olmayı, Hak’tan alıp, halka vermeyi bize öğretti. Dolayısıyla iyi kulluğun, iyi mümin olmanın ana kodlarını en güzel bir şekilde mesnevisinde bizlere öğretti.” dedi.

Programa başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ömer Faruk Çiftçi, Gençlik Koordinatörleri ve Cemil Meriç Erkek Öğrenci Yurdu ile Antakya Kız öğrenci Yurdu öğrencileri katıldı.

Sohbetin ardından neyzen, udi, kemankeş ve tef eşliğinde tasavvuf musikisi icra edildi. Öğrencilerin yoğun ilgisinin olduğu program semazen gösterimi ile sona erdi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.