DOLAR 32,4071 0.22%
EURO 35,1035 -0.05%
ALTIN 2.325,400,27
BITCOIN 2267552-1,86%
Hatay
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mevsimsel ‘Grip Vakaları Arttı’

Mevsimsel ‘Grip Vakaları Arttı’

ABONE OL
19 Kasım 2022 09:58
Mevsimsel ‘Grip Vakaları Arttı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Havaların soğumasıyla grip vakalarında artış hızlandı. Uzmanlar, son dönemde artan mevsimsel grip vakaları hakkında bilgiler verdi. Sonbahar ve kışın gelmesi ile insanların kapalı alanlarda geçirdiği süre artınca bütün solunum yolu enfeksiyonlarında artış gözlendiğinin ifade edildiği araştırmalarda, Bu artışın özellikle mevsim geçişlerinde havaların ani değişmesi ve okulların açılması ile kapalı ortamda bulunan çocukların birbiriyle temasına bağlı olarak arttığı vurgulandı.

UZMANLAR BİREYSEL MASKE KULLANIMINA DEĞİNİYOR

Sözlerine maske kullanımını tavsiye ederek ve riskli bireyleri korumanın önemine değinerek devam eden Uzmanlar açıklamalarında, “Mevsimsel grip vakalarında son 2 haftadır giderek artan bir yoğunluk görüyoruz ve bu önümüzdeki Kasım-Aralık aylarında katlanarak artacağını göstermektedir. Mevsimsel üst solunum yolu hastalıklarının artması da beraberinde covid-19 vakalarını da arttıracağını öngörmekteyiz. Bunun için özellikle kalabalık ve kapalı alanlarda maske kullanımının bireysel olarak tekrar düşünülmesini ve hasta olanların toplum sağlığını düşünerek maske takmasını, hasta iken işe gitmemesi gerektiğini vurgulamak isteriz. Kış aylarında tüm mevsimsel soğuk algınlığı, zatürre ve covid-19 gibi solunum yolu hastalıkları mutlaka artacaktır ama alacağımız önlemlerle bunu en aza indirmek ve riskli bireyleri korumanın bizim elimizde olduğunu unutmamak gerekir” dediler.

HASTALIKLAR AĞIR SEMPTOMLARLA ATLATILIYOR

Önce çocuklarda başlayan ve üst solunum yolu hastalıkları şeklinde kendini gösteren virüslerin salgına sebep olduğu belirtilirken, Türkiye’nin bulunduğu iklim bölgesi düşünüldüğünde, virüslerin sebep olduğu hastalıkların son 2 yılda artış gösterdiği gözlendi.

Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.