DOLAR 32,5884 0.35%
EURO 34,8625 0.35%
ALTIN 2.497,830,55
BITCOIN 21127854,31%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Milletvekili Şanverdi’nin Çabaları Meyvesini Verdi

Milletvekili Şanverdi’nin Çabaları Meyvesini Verdi

ABONE OL
11 Mayıs 2022 11:42
Milletvekili Şanverdi’nin Çabaları Meyvesini Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi’nin yoğun çalışması neticesinde Hatay’da ecri misil ile ekim yapan çiftçiler artık Tarım Desteklemelerini alabilecekler.

Ecri misil ile ektikleri tarlalardan yıllardır mazot, gübre ve ürün bazlı destekleme başta olmak üzere hiçbir tarım desteğinden faydalanamayan çiftçiler artık tüm bu desteklemelerden yararlanabilecekler.
1927 yılında çıkan 1062 sayılı kanunla Suriye Uyruklu Özel ve Tüzel Kişilerin Hazinece El Konulan Hatay’daki 162 bin dönüm arazisini Hataylı çiftçiler yıllardır ecri misil ile ekiyorlardı ve kiralama yapmadıkları için de destekleme alamıyorlardı. Seçildiği günden bu yana çiftçinin her problemine eğilen ve çözüm bulmak için büyük çaba sarf eden AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi bu konuda da büyük çaba sarf etti.  Çiftçilerin Ankara’daki sesi olan Şanverdi’nin uzun süren mücadelesi, sonuç verdi ve ecri misil ile ekim yapan binlerce çiftçi destekleme alma hakkına kavuştu.
Suriye Uyruklu Özel ve Tüzel Kişilerin Hazinece El Konulan Hatay’daki 162 bin dönüm arazisini eken çiftçilerin destekleme alabilmesi için 06.11.1967 tarih ve 12743 sayılı Resmi Gazete yayımlanan “Suriye Uyruklu Özel ve Tüzel Kişilerin Hazinece El Konulan Malların İdaresi Hakkında” yönetmeliğe bağlı olarak bir düzenleme yapılması gerekiyordu. Milletvekili Şanverdi’nin bu düzenlemenin yapılması için Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı düzeyinde AK Parti Hatay Milletvekillerinin de desteğiyle yürüttüğü çalışmalar neticesinde Bakan Murat Kurum’un imzasıyla 24.04.2022 tarihinde 2022/12 sayılı Genelge yayımlandı. Bu genelgeye göre Suriye Uyruklu Özel ve Tüzel Kişilerin Hazinece El Konulan Hatay’daki arazilerini 31.12.2019 yılından önce 3 yıl süreyle ve halen tarımsal amaçla kullanan çiftçiler pazarlık usulüyle tarlaları kiralayabilecek ve böylece destekleme alabilecekler.
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, tarımın büyük önem arz ettiği bir dönemde 162 bin dönüm araziyi ekip büyük emek eden ve bugüne kadar destekleme alamayan çiftçilerimizin destekleme alabilmesi için atılan adımlara vesile olmuş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Bu kararla destekleme alacak tüm çiftçilere desteklemelerin hayırlı ve bereketli olmasını diledi. Şanverdi, Suriye Uyruklu Özel ve Tüzel Kişilerin hazinece el konulan arazilerini ekip biçen çiftçimizin destekleme almasını sağlayan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Milli Emlak Genel Müdürü Sayın Tufan Konak’a tüm çiftçiler ve AK Parti Hatay Milletvekilleri adına teşekkür ettiğini belirtti.

İsmet Gültekin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.