DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20674120,11%
Hatay
13°

KAPALI

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
MKÜ de “Karla” Filmi Gösterildi

MKÜ de “Karla” Filmi Gösterildi

ABONE OL
8 Ocak 2022 10:04
MKÜ de “Karla” Filmi Gösterildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya 9. Uluslararası Film Festivali etkinlikleri çerçevesinde MKÜ de “Karla” filmi gösterildi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda gösterilen filmin ardından HMKÜ İletişim Fakültesi iş birliği ve katkılarıyla Prof. Dr. Ceyhan Kandemir, Doç. Dr. Onur Akyol, Dr. Hakan Dikmen ve Mehmet Ersöz’ün yer aldığı söyleşi gerçekleştirildi.

KURMACA BİR FİLMİ, BELGESEL TATLARLA ZENGİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTIK

Prof. Dr. Ceyhan Kandemir söyleşide yaptığı konuşmasında “Karla benim kızımın adı. İlk oyunculuk deneyimini bu filmle yaşadı. Bunun için de ayrıca gururluyum. Kurmaca bir filmi belgesel tatlarla zenginleştirmeye gayret gösterdik. Filmin ismine ben değil ekibimiz karar verdi. Ciddi bir çalışma maratonunun sonunda böyle bir üretimi gerçekleştirdik. Filmde kullanılan müzik sadece bu filme özgü olarak tasarlandı. Bu müziği çok sevdiğimiz için de, müziği kullanma yoluna gittik. Biz yapabildiysek muhakkak sizler de yapabilirsiniz. Bu süreçte en büyük gücümüz motivasyonumuz oldu: Sizler de motivasyonunuzu kaybetmeyin” ifadelerine yer verdi.

“HİKÂYELERİMİZİ ANLATABİLMEK, DİJİTAL TEKNOLOJİ SAYESİNDE KOLAYLAŞTI”

Kandemir’in ardından konuşan Doç. Dr. Onur Akyol ise; “Dijital teknolojinin bize sunduğu yeniliklere açıklık getirmeden önce ‘Karla’ filminde hocamız video kayıt özelliği olan bir fotoğraf makinesi aracılığıyla bir üretim ortaya koydu. Daha düşük bütçelerle daha ulaşılabilir düzeydeki teknolojik ürünler sayesinde sinema sektöründeki zorluklar da ortadan kalktı. Karla filmi de bağımsız şekilde yani bütçeden yoksun yapısıyla ortaya çıktı. Hikâyelerimizi anlatabilmek bu dijital teknoloji sayesinde kolaylaştı. Bu işe yeni giren öğrencilerimiz de en iyi kameraya, en iyi ışık sistemini bulmaya çalışıyor fakat hikâyeyi geri plana itiyor. Eğer bir hikâyeniz varsa elinizdeki imkânın en iyi imkân olduğunun farkına varıp hikâyenizi anlatabilirsiniz” sözlerini kullandı.

GELECEĞE HAZIRLIKLI OLMALISINIZ

Söyleşinin bir diğer konuşmacısı Dr. Hakan Dikmen “Dijital yayıncılık serüvenimizin başlangıcı yıllar öncesine dayanıyor. Şu an birçok platformda kullanılan teknik altyapının kurulumunu ülkemizde oluşturabilmek adına çalışmalar yürüttük. Sizler de içerisinde bulunduğunuz dönemin olanaklarının farkına varmalı ve gelecekteki oluşabilecek ortamlara hazırlıklı olmalısınız” ifadelerini dile getirdi.

TEKNOLOJİ GELİŞİRKEN SİZLER DE GELİŞMELİSİNİZ

Mehmet Ersöz konuşmasında teknolojinin sunduğu imkânlardan faydalanmanın öneminden bahsetti. Ersöz, “Yollarımız bir olduğu gibi hikâyelerimiz de bir. Teknolojinin zirve noktasında bulunuyorsunuz ve bu sizler için büyük bir avantaj oluşturuyor. Eskiden kullandığımız aletlerden yöntemlere kadar her şey fazlasıyla büyük ve kullanımı zordu. Örneğin kurgu setleri bir oda büyüklüğündeydi. Evirilen teknolojiyi anbean görme şansı bulduğumdan onlara ayak uydurmamız gerekiyordu. Sizler alanın inceliklerine hâkim olmak için teknolojik gelişmelerden yararlanmalı ve teknoloji gelişirken siz de gelişmeye devam etmelisiniz. Bir hikâyeniz varsa onu anlatmamak için bir bahaneniz olmaması gerekir. Yeni bir şey söyleme arzunuz varsa onu söylemekten vazgeçmeyin” dedi.

Etkinlik sonunda konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları büyük bir içtenlikle cevapladı. Söyleşi bitiminde konuşmacılara Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Eren tarafından teşekkür belgesi ve hediye verildi. Gün çekilen hatıra fotoğrafı ile ölümsüzleştirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.