DOLAR 32,4765 -0.05%
EURO 35,0112 -0.09%
ALTIN 2.436,790,04
BITCOIN 21010680,75%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
MKÜ, Uluslararası Proje İşbirliklerini Geliştiriyor

MKÜ, Uluslararası Proje İşbirliklerini Geliştiriyor

ABONE OL
26 Mart 2022 14:00
MKÜ, Uluslararası Proje İşbirliklerini Geliştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, yurt içinde ve yurt dışında yaptığı çalışmalarla daha çok öğrenciye ve personele yurt dışında staj, öğrenim ve deneyim imkânı sunuyor.

Bu kapsamda ilk olarak Erasmus+ KA131 Yükseköğretim Hareketlilikleri alanında, Avrupa’da Erasmus programına dahil ülkelerde bulunan üniversiteler ile anlaşma sayılarını her geçen gün artıran Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, 2004 yılından bu yana her yıl yaklaşık 200 öğrenci ve personelin öğrenim, staj ve personel hareketliliği kapsamında Avrupa’yı keşfetmesini sağlıyor.

GASTRONOMİ ALANINDA ERASMUS YÜKSEKÖĞRETİM PROJESİ BAŞARISI

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinin paydaşlarından biri olduğu ve HMKÜ’nün öğrenci ve personelinin uluslararası hareketliliklerine imkân sağlayacak olan Gastronomi Staj Konsorsiyumu protokolü, Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde 18-20 Mart 2022 tarihlerinde Afyonkarahisar’da düzenlenen, Yükseköğretim Konsorsiyum projeleri Protokol Töreninde HMKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan KAYA tarafından imzalandı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ni temsilen programa katılan, Erasmus Kurum Koordinatörü Öğretim Görevlisi Mehmet Yaran ve Erasmus Uzmanı Öğretim Görevlisi Melodi Çiftçi, iş birliği imkanlarını zenginleştirmek amacı ile konsorsiyum ortaklarının diğer temsilcileri ile görüşmeler yaptılar.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Afyonkarahisar Belediyesi ve Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği’nin (AŞOMDER) ortak olarak yer aldığı “Gastronomi Staj Konsorsiyumu” ile Gastronomi alanında öğrencilere staj hareketliliği, akademik ve idari personel için ise eğitim alma ve ders verme hareketliliği fırsatı sunulacak.

YENİ PROJELER YOLDA

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, söz konusu projeler ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin Erasmus+ hareketlilik bütçesinin, büyük oranda artacağını ve böylelikle daha fazla öğrenci ve personel hareketliliğinin gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.