DOLAR 32,6618 0.43%
EURO 34,8555 0.17%
ALTIN 2.494,010,40
BITCOIN 20762934,22%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
MKÜ’de Metaverse Semineri Gerçekleştirildi

MKÜ’de Metaverse Semineri Gerçekleştirildi

ABONE OL
25 Nisan 2022 13:56
MKÜ’de Metaverse Semineri Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sanal Evren ve Bilişim Topluluğu tarafından Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Konferans Salonunda Solaris Digital Academy Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Keleş’in sunumuyla “Metaverse Seminer”i gerçekleştirildi.  

KELEŞ: GELİŞMELERE AYAK UYDURMA GÖREVİ DÜŞÜYOR

Metaverse teknolojisinin insanoğlunun teknolojide geldiği son nokta olduğunu belirten Hamit Keleş ,“Sahip olduğu özelliklerden dolayı Metaverse kavramının tanımının yapılması da oldukça güç oluyor. Ekonomiden, eğitime kadar birçok alanı etkileyen bu gelişim klasik paradigmaları da ortadan kaldırıyor. Yaratacağı çeşitli ortamlarla deneyimleyerek öğrenme fırsatı sunabiliyor. Geleceğe ilişkin iş tanımlarında da ciddi değişikliklere yol açacağı düşünüldüğünde birçok iş tanımının ortadan kalkmasına neden olacak bir teknolojiden bahsediyoruz. Gelen her yeni teknoloji bir endüstri kolunu yok etme potansiyeli gösteriyor. Bizlere de bu gelişmelere ayak uydurma görevi düşüyor” ifadelerini kullandı.  

BU EVREN, BARINDIRDIĞI FIRSATLARLA İNSANLARIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Metaverse evreninin sınırlarını yalnızca insanın hayal gücünün belirleyebildiğini belirten Keleş ‘’Bu evren, barındırdığı fırsatlarla insanların ilgisini çekiyor. Dünya bu yöne doğru evirildiğinden herkes bu evrende kendine ait bir yer edinmeye çalışıyor. Birçok alt alanı da bünyesinde barındıran bu teknoloji psikolojiden felsefeye, coğrafyadan ekonomiye kadar geniş bir bilimsel altyapı gerektiriyor. Bilginin güç olduğu bu çağda, sanal evrenler bu gücü ellerinde tutarak her yaştan insana farklı yaşam deneyimleri sunuyor.’’ sözleriyle konuşmasına son verdi. 

Gerçekleştirilen seminerin ardından öğrencilerin sorularının yanıtlandığı soru-cevap bölümüne geçildi. Etkinlik çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.