DOLAR 32,5842 0.28%
EURO 34,7557 -0.07%
ALTIN 2.501,310,69
BITCOIN 20385061,71%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
MKÜ’de NRP Uygulayıcı Eğitimi Düzenlendi

MKÜ’de NRP Uygulayıcı Eğitimi Düzenlendi

ABONE OL
11 Aralık 2021 13:11
MKÜ’de NRP Uygulayıcı Eğitimi Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde Hatay İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yeni Doğan Canlandırma Programı (NRP) düzenlendi.        

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından Kovid-19 tedbirleri dikkate alınarak Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Güven Kuvandık konferans salonunda NRP Uygulayıcı Eğitimi düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kurs Başkanı Hatice Aydın ve Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Akçora’nın katılımı ve konuşmalarının ardından eğitim programı teorik ve pratik uygulamalar ile devam etti.

Kurs başkanı Hatice Aydın yaptığı konuşmada, “Asfiksiye bağlı bebek ölümlerinin ve sekellerinin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana Yeni Doğan Canlandırma Programı (NRP) yürütülmektedir. Program kapsamında yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yenidoğan Canlandırma (NRP) Uygulayıcı Eğitimleri gerçekleştirilmektedir. Program kapsamında bu yıl içerisinde toplam 135 sağlık çalışanına NRP Uygulayıcı Eğitim, 22 sağlık çalışanına ise NRP Eğitici Eğitim yapılmıştır. Hedefimiz tüm sağlık çalışanlarımızın NRP Uygulayıcı Eğitimine katılmasın sağlamaktır” dedi.

3 günlük yoğun teorik ve pratik uygulamalar ile tamamlanan NRP programı tamamlayan ve başarılı olan hekim, ebe, hemşire ve teknisyenlerden oluşan sağlık personellerine sertifikaları törenle takdim edildi.

Uygulayıcı eğitim; Kurs Başkanı Hatice Aydın, MKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Akçora ve Başmüdürü. Hüseyin Karakulak, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yrd. Dr. Ebru Akçora, MKÜ Çocuk Kliniği Yenidoğan Yoğun Bakım Şefi Dr. Esra Yazarlı, ^MKÜ Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem El’in dilek ve temenni konuşmaları sonrasında pasta kesimi ile sonladı. İsmet GÜLTEKİN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.