DOLAR 32,3437 0.27%
EURO 35,1444 0%
ALTIN 2.312,741,56
BITCOIN 22908352,70%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mücadelemiz Sürecek!

Mücadelemiz Sürecek!

ABONE OL
29 Haziran 2021 11:46
Mücadelemiz Sürecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bir şahsın 78 yaşındaki bir kadına tecavüz etmesi üzerine basın açıklaması yapan CHP Hatay Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi Suzan Şahin, her bir kadının kendisini güvende hissedebileceği bir ortamın yaratılması ve şiddetsiz bir toplumda yaşama hakkının sağlanması konusunda devlet ve tüm kurumlar üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi Suzan Şahin, her bir kadının kendisini güvende hissedebileceği bir ortamın yaratılması ve şiddetsiz bir toplumda yaşama hakkının sağlanması konusunda devlet ve tüm kurumlar üzerine düşeni yapması gerektiğini söyleyerek, Reyhanlı’da yaşanan olayla, tecavüzcünün daha önce bir cinsel saldırıda daha bulunduğu başka bir kadınla evlenerek cezasından kurtulduğu iddialarının, feshedilme kararı alınan İstanbul Sözleşmesi’nin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğine vurgu yaptı.

Şahin yaptığı yazılı basın açıklamasında, ‘‘Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin can yakıcı hale geldiği kadar normalleştirilerek görmezden gelinmesini kabul etmiyoruz. Kadınlar sırf kadın oldukları için şiddet görürken ve en temel hak olan yaşam hakları ellerinden alınırken, kadın cinayetleri, cinsel saldırı, istismar vakaları her geçen gün artarken, tüm bunların üstünü örtmeye çalışan politikasızlık hali kadınları kadınlar ciddi bir tehdit altında yaşamak zorunda bırakmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Reyhanlı’da tek başına yaşayan bir kadının evine zorla giren faili hırsızlık adı altında giren cinsel saldırıda da bulunması, kadınların karşı karşıya kaldığı tehlikelerin ne yazık ki son örneklerinden birisidir. Bu acı olayın yaşanmasının ardından failin daha önce uyuşturucu kullanımı ve satışının yanı sıra başka hırsızlık vakalarından sabıkasının olduğu, ancak daha da vahimi daha önce cinsel saldırıda bulunduğu başka bir kadınla evlenerek cezasından kurtulduğu iddiaları da durumun vahametini daha da artırmaktadır. Failleri aklama yönlü işleyen yargı pratiği ve cezasızlık hali bu durumda da kendini göstermiş, suç potansiyeli taşıyan kişilerin serbest bırakılması suçun işlenme oranını ve özellikle kadınlara yönelik şiddetin uygulayıcılarını aramıza salarak güvenli bir ortamın olması fikrinden de uzaklaşılmaktadır.’’ ifadelerini kullandı.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde eski sabıkalı Mustafa Yaşatır isimli şahıs, 23.06.2021 günü saat 05.30 sıralarında Kurtuluş Mahallesi Albay Şükrü Kanatlı Caddesi’ndeki adreste yaşayan 78 yaşındaki bir kadına tecavüz etmiş, saldırıya uğrayan kadın hastanede tedavi altına alınırken, eve zorla giren şahıs gözaltına alınmıştı.

Öfkelerinin ve kararlılıklarının büyük olduğunu belirten CHP’li Şahin konunun takipçisi olacağını söyleyerek, ‘‘Her bir kadının kendisini güvende hissedebileceği bir ortamın yaratılması ve şiddetsiz bir toplumda yaşama hakkının sağlanması konusunda devlet ve tüm kurumlar üzerine düşeni yapmalı ve bu konudaki sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getirmelidir. Cezasızlık politikalarının terk edilerek şiddeti önleme politikalarının etkin olarak uygulanması, uygulattırılması yönünde kararalı bir irade bekliyoruz. Bugün görüyoruz ki İstanbul Sözleşmesi işte bu nedenlerle çok önemliydi ve sözleşmeden çıkma kararı çok yanlıştı. CHP olarak biz hem sözleşmeden çıkma yanlışı konusunda sürecin yakın takipçisi olacağımızı belirterek, Reyhanlı’da da Türkiye’nin hiçbir yerinde de suça ve suçun meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Şiddet karşısında her kadının yanında olacağız ve mücadelemizden asla geri adım atmayacağız.’’ dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.