DOLAR 32,3769 0.17%
EURO 35,0226 -0.2%
ALTIN 2.324,670,24
BITCOIN 2264318-0,41%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Müdür Çelik, Hatay’daki Çalışmaları İnceledi

Müdür Çelik, Hatay’daki Çalışmaları İnceledi

ABONE OL
16 Haziran 2022 11:52
Müdür Çelik, Hatay’daki Çalışmaları İnceledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DSİ’den Karasu Kanalı’na inceleme DSİ 6. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, beraberindeki heyetle Hatay İçmesuyu İsale Hattı ile Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım (Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı) işlerinde inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, taşkın risklerine karşı önlem almak amacıyla Hatay’daki yatırımlarına devam ettiklerini belirterek, sürdürülebilir su yönetimi anlayışını benimsediklerini söyledi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

DSİ tarafından gerçekleştirilen projeler ile ilgili bilgiler veren Çelik, “Hatay İçmesuyu İsale Hattı İkmali Tamamlama İşi ile Hatay Arıtma Tesisinden alınacak olan arıtılmış suyun Antakya ile Samandağ, Çekmece, Aknehir, Değirmenbaşı, Gümüşgöze, Koyunoğlu, Kuşalanı, Mızraklı, Subaşı, Sutaşı, Tavla, Tomruksuyu, Toygarlı, Turunçlu, Uzunbağ ve Yaylıca’ya iletilmesi için gerekli isale hatları, isale hatları üzerindeki sanat yapıları, içmesuyu depoları ve pompa istasyonları inşa edilmektedir. Reyhanlı Barajı’na yılda 239 hm3 suyu derive edecek olan Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım (Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı) inşaatında ise T1 ve T2 Tünellerindeki çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.